1. Avaleht
  2. Äri
  3. CityBee sõiduautodega läbiti Eestis esimesel tegutsemisaastal 4,6 miljonit kilomeetrit
CityBee sõiduautodega läbiti Eestis esimesel tegutsemisaastal 4,6 miljonit kilomeetrit

CityBee sõiduautodega läbiti Eestis esimesel tegutsemisaastal 4,6 miljonit kilomeetrit

CityBee sõiduautodega tehti esimese tegutsemisaasta jooksul Eestis ühtekokku üle 360 000 sõidu, kokku läbiti pea 4,6 miljonit kilomeetrit. Ettevõtte plaanib sõidukeid Eesti turule veelgi juurde tuua.

„Eelmise aasta oktoobris lansseeritud CityBee sõiduautode jagamisteenus on Eesti turul väga hästi vastu võetud, mis on selge märk, et sõidukijagamise teenus on Eesti turul vajalik. Tänaseks on meil 100 000 aktiivset sõidukite kasutajat, kellest 5000 on ärikliendid,“ lausus CityBee Eesti juht Britta-Liisa Ait.

Ta lisas, et kui aasta tagasi alustati 150 sõiduautoga, siis tänaseks on CityBee autopark kasvanud üle kahe korra 350 sõidukini. „Kuna meie igapäevaste kasutajate profiil on väga mitmekesine, siis pakume ka mitmekülgset autovalikut, kust igaüks leiab endale sobiva. Turule jõudvate sõiduautode margid ja mudelid sõltuvad suuresti meie klientide eelistustest. Kokku on hetkel valikus esindatud 8 automarki ning 13 erinevat mudelit,“ kirjeldas Ait. Tema sõnul on seni kõige populaarsemaks osutunud automaatkäigukastiga Peugeot 308.

CityBee Eesti juht nentis, et sõidukeid kasutavad kõige rohkem 31-40-aastased meesterahvad. „Kui teistes Balti riikides kasutavad teenust valdavalt noored, siis Eestis on trend pigem vastupidine. Kõige enam kasutavad sõidukeid kolmekümnendates eluaastates meesterahvad, samuti on suur hulk 40-55-aastaseid kasutajaid,“ lausus Ait.

Keskmiselt renditakse sõiduauto 97 minutiks, mille jooksul läbitakse ca 19 kilomeetrit. „Statistikast võime järeldada, et sõiduautosid renditakse igapäevasteks tegevusteks, näiteks tööle, poodi või külla sõitmiseks. Kõige suurem sõiduautode kasutatavus on kesklinna, Mustamäe ja Lasnamäe piirkonnas,“ sõnas Ait. Ta lisas, et kõikide sõiduautodega läbiti esimese tegutsemisaasta jooksul pea 4,6 miljonit kilomeetrit ja kokku oli sõiduaeg suisa 31 miljonit minutit.

CityBee Eesti juht rõhutas, et sõitude ja läbitud vahemaa kilometraaž võib tunduda esmapilgul suurena, kuid tegelikkuses vähendab teenus liiklustihedust ja keskkonnasaastet. „Sõiduki ostmine ja omamine on kulukas, mistõttu on neile, kel igapäevaselt autot vaja ei ole, renditeenus märksa taskukohasem ja otstarbekam. Kuigi esimese tegutsemisaasta järel on vara väita, mil määral CityBee sõidukijagamine on mõjutanud isiklike autode tarbimist, siis usume, et teenuse laialdane kättesaamine vähendab liikluskoormust just kesklinnas ja selle lähiümbruses, kuna ühte sõidukit kasutab päeva ja nädala jooksul mitmed tarbijad,“ kirjeldas Ait. Ta nentis, et kuna sõidukijagamise arv suureneb pidevalt, siis tuuakse sõidukeid Eesti turule veelgi juurde, tagamaks vabade sõidukite kättesaadavuse kõikidele huvilistele. Lisaks on soov turule tuua ka elektriautosid, et keskkonnamõjusid veelgi enam vähendada.

Head Uudised GoodNews