1. Avaleht
  2. Teenus
  3. CV Keskus: aprillis oli 43% rohkem tööpakkumisi kui jaanuaris
CV Keskus: aprillis oli 43% rohkem tööpakkumisi kui jaanuaris

CV Keskus: aprillis oli 43% rohkem tööpakkumisi kui jaanuaris

Aprillis avaldati tööportaalis CVKeskus.ee 43% rohkem tööpakkumisi kui jaanuaris ja enam kui kaks korda rohkem tööpakkumisi (+132%) kui eelmisel aastal samal ajal. Tööpakkumiste koguarv ületas ka tervisekriisile eelnenud kuude taseme ehk pakutavate ametikohtade arv taastus.

Kui eelmise aasta teises pooles vedasid tööpakkumiste arvu taastumist spetsialistidele ja ka oskustöölistele suunatud tööpakkumised, siis tänavu on märkimisväärselt lisandunud teenindus- ja müügitöötajatele mõeldud tööpakkumisi, mille hulk aasta algusega võrreldes aprillis pea kahekordistus (+96%).

„Ootuspäraselt andis tööpakkumiste arvu kasvule hoogu piirangute leevendamine, mis pani paljud kauplused ja HoReCa-sektori tööandjad tööjõudu otsima,“ kommenteeris tööturul toimuvat CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt. „Teenindajate ja müügitöötajate leidmiseks avaldati aprillis eelmise kuuga võrreldes tervelt 73% rohkem ja aasta algusega võrreldes pea kaks korda rohkem tööpakkumisi (+96%).“

„Valdkondadest rääkides on tööpakkumiste arv tänavu jõudsalt kasvanud ka transpordi- ja logistika- (+66%), mehaanika- ja tehnika- (+62%), ehitus- ja kinnisvara- (+59%) ning tööstus- ja tootmissektoris (+41%),“ lisas Henry Auväärt.

Ainus valdkond, kus tööpakkumiste arv aprillis ei ületanud tervisekriisile eelnenud kuude taset, oli turism. Kuu teises pooles hakkas tööpakkumiste arv aga sealgi kiiresti suurenema, kerkides märtsiga võrreldes koguni 144%.

Head Uudised GoodNews