1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EAS-i seminar tutvustab Eesti IT-edulugusid
EAS-i seminar tutvustab Eesti IT-edulugusid

EAS-i seminar tutvustab Eesti IT-edulugusid

EAS korraldab täna seminari „Eesti – panustades nutikatesse lahendustesse“, kus Eesti sõprade rahvusvahelisele kokkutulekule tulnutele tutvustatakse Eesti saavutusi IT-valdkonnas. Seminari eesmärk on äratada huvi Eesti saavutuste vastu, mis võiksid siia edaspidi tuua täiendavaid valdkondlikke välisinvesteeringuid, millega luuakse kõrge lisandväärtusega töökohti.

Eesti sõprade rahvusvahelise kokkutuleku avalöögina toimuva nutilahenduste seminari peakõnelejaks on tuntud Briti teadlane Conrad Wolfram, kes tutvustab uut arvutipõhise matemaatika õpetamise pilootprojekti Eesti koolides. Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka esitleb Eesti valitsuse algatusi moodsa ühiskonna rajamisel. Erik Kruse Ericssonist räägib korporatsiooni Networked Society kontseptsioonist. Oma nutikatest keskkonnasäästlikest lahendustest kõnelevad ABB, CGI ja “Teeme ära!” esindajad. Lisaks tutvustatakse seminaril innovaatiliste idufirmade demolahendusi.

„Meie siin isekeskis peame dokumentide digiallkirjastamist ja loetud minutitega äriettevõtte asutamist täiesti loomulikuks, kuid mujal maailmas on see ikka veel midagi erakordset, mistõttu Eesti on siin jätkuvalt teenäitajaks. Kindlasti aitab see roll äratada huvi ja meelitada siia veelgi rahvusvahelisi kontserne, kes näevad Eestit kohana, kuhu luua kõrge lisandväärtusega spetsiifilisi oskusi nõudvaid töökohti, mis omakorda aitab meil IT-sektorit üha edasi arendada,“ selgitas EASi juhatuse liige Martin Hirvoja. „Meie senised välisinvestorid on Eesti parimad reklaamimehed, kes tõmbavad üha uusi ja uusi ettevõtteid siia oma äri laiendama,“ kinnitas Hirvoja.

Ühe ettevõttena astub EASi seminaril üles CGI Eesti, kes osales ühe partnerina Eesti esimese kosmosesatelliidi maapealse juhtimissüsteemi väljatöötamises. Ettevõte on kosmosetarkvara juba aastaid arendanud – missioonijuhtimissüsteemid, maajaamade juhtimine, andmete arhiveerimine, orbiidi arvutamine jms. „Kosmosesektor on nii spetsiifiline, et ega inimestel üldiselt ettekujutust pole, mismoodi see toimib. Teatakse küll satelliitidega seotud teenuseid nagu näiteks televisioon või navigatsioon, ent oluliselt väiksem on teadmine, missuguseid lahendusi sektor ise vajab, et jõuda meile igapäevaselt oluliste teenusteni,“ selgitas CGI Eesti kosmoseprojekti juht Andreas Sisask, kes annab seminaril ülevaate IT-lahendustest kosmosesektoris.

Tänavuse Eesti sõprade kokkutuleku keskseks ideeks on e-demokraatia arendamine ja Eesti edusammud infotehnoloogia valdkonnas. Kokkutulek kestab 4.-6. juulini.

5. juulil on üks peakõnelejaid president Ilves.

Head Uudised GoodNews