1. Avaleht
  2. Äri
  3. EAS-i välisvärbamispaneelis osalevad ABB, Mindvalley, Glia, Breakwater Technology ja Pipedrive
EAS-i välisvärbamispaneelis osalevad ABB, Mindvalley, Glia, Breakwater Technology ja Pipedrive

EAS-i välisvärbamispaneelis osalevad ABB, Mindvalley, Glia, Breakwater Technology ja Pipedrive

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) programm Work in Estonia korraldab koos Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ning Jobbaticaliga 16. veebruaril ettevõtete personalitöötajatele ja väiksemate ettevõtete juhtidele suunatud veebiseminari „Välisvärbamine aastal 2021 – kuidas kriisis edu leida“.

Work in Estonia programmi juht Anneli Aab annab seminaril ülevaate Work in Estonia pakutavatest teenustest. „Eesti ettevõtete peamine arengupidur on kvalifitseeritud tööjõu puudus. Kõige suurem tippspetsialistide põud on täna IT-sektoris, kus ITL-i hinnangul on puudu ligi 8000 spetsialisti. Riik soovib omalt poolt toetada puuduvate tippspetsialistide leidmist ning selleks ongi ellu kutsutud programm Work in Estonia,“ sõnas Aab.

Tartu Ülikooli sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskuse projektijuht-analüütik Kerly Espenberg tutvustab seminaril uuringut, milles uuriti Eesti ettevõtjate kogemust rahvusvaheliste kaugtöötajate värbamisel. Koroonaviiruse levikust tingitud reisipiirangute tõttu on Eesti ettevõtted tööjõupuuduse leevendamiseks asunud senisest enam värbama rahvusvahelisi kaugtöötajaid ehk selliseid töötajaid, kes teevad Eesti ettevõtte heaks tööd oma elukohariigis väljastpoolt Eestit.

Killu Vantsi Jobbaticalist annab ülevaate välistalendi ümberasumisega seotud probleemidest ja nende lahendustest koroonaviiruse tingimustes. „Kolimine pandeemia ajal on kindlasti keerukam, kuid siiski võimalik. Eelmisel aastal üle tuhande talendi ümber paigutanud ja igapäevaselt ümberasumisjuhtumeid käsitlenud Jobbatical saab jagada näpunäiteid selle kohta, kuidas tänapäeval kogetud raskustest üle saada,“ ütles Vantsi.

Seminaril toimub ka paneeldiskussioon, mille teemaks on välistalentide värbamise praktika. Paneelis osalevad ABB, Mindvalley, Glia, Breakwater Technology ja Pipedrive. Seda modereerib Eesti Kaubandus-Tööstuskoja teenuste direktor Piret Potisepp, kes sõnas, et välisvärbamise teema mõjutab ettevõtteid hoolimata nende suurusest või arengustaadiumist. „Talente otsitakse täna üle maailma. Ühtemoodi atraktiivsed on suurkorporatsioonid, aga ka idufirmad ja ka sihtmaad, nagu Eesti. Välistalentide siia toomisel on potentsiaal aidata meie ettevõtetel liikuda tootmisahelates kõrgemale ja seeläbi tuua meile näiteks rohkem ka maksuraha, rääkimata suurenevast lisandväärtusest ühiskonnale,“ ütles Potisepp.

Seminar toimub virtuaalselt, eesti keeles ja on kõigile tasuta. Osalemiseks tuleb eelregistreerida.

Vastavalt Praxise ja Centari eelmisel aastal läbi viidud uuringule oli info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) ning loodus- ja tehnikateaduste valdkonnas tegutsevate välisspetsialistide maksupanus Eesti riigieelarvesse 2019. aastal 74,5 miljonit eurot, mis on pea sama palju kui Viljandi linna kahe aasta eelarve.

Head Uudised GoodNews