1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EAS toetab Paljassaare kunstitootmiskompleksi
EAS toetab Paljassaare kunstitootmiskompleksi

EAS toetab Paljassaare kunstitootmiskompleksi

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus toetab nelja loomemajanduse investeeringuprojekti kokku ligi 900 000 euroga.

Naked-Island arendab Paljassaares välja Eesti kontekstis täiesti uudsel moel töötava kunstitootmiskompleksi. “Soovime luua inspireeriva miljöö, kuhu on teretulnud töötama kunstnikud, disainerid, käsitöölised, kujundajad, restauraatorid ja teised manuaalse loomingulise töö tegijad, kes kasutavad tööde teostamiseks n-ö raskeid, musti ja tolmuseid tehnoloogiad,“ ütles projekti koordinaator Rael Artel.

Kaasaegse kunsti info- ja müügikeskkond Noar.eu arendab toetuse abil funktsionaalsust ja disaini kasutajasõbralikumaks ning soetab tehnikat kvaliteetsema foto- ja videomaterjali loomiseks.

Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus loob veebipõhise arhiivi ehk infokeskuse, mille abil jõuavad kunstivaldkonna väikeettevõtjad ja loovisikud väliskontaktideni ning suureneb kunstieksport.

Lisaks saab toetust audiovisuaalvaldkonnas tegutsev AV Media Partners, et parandada Eestis pakutava filmitehnoloogia kättesaadavust produktsioonivaldkonna ettevõtetele, kes teenindavad erinevaid välisproduktsioone ja suurkliente.

Head Uudised GoodNews