1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EAS: ühendame jõud, et Soome turist leiaks taas tee Eestisse
EAS: ühendame jõud, et Soome turist leiaks taas tee Eestisse

EAS: ühendame jõud, et Soome turist leiaks taas tee Eestisse

Eile kogunesid Eesti turismimaastiku tipptegijad, et ühendada jõud Soome turismi languse pidurdamiseks ja selle tõusuteele pööramiseks.

EAS-i turismiarenduskeskuse eestvedamisel said ühe laua taga kokku Tallinna Sadama, Tallinki, Eckerö Line’i, Viking Line’i, Finnairi, Eesti Turismifirmade Liidu, Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu, Eesti Spaaliidu ja Tallinna turismiameti esindajad.

EAS-i turismiarenduskeskuse juhi Margus Sameli sõnul oli taoliste ettevõtete ühe laua taha kutsumine tingitud ühisest eesmärgist: ühendada jõud, et anda soomlastele igakülgselt teada, et nad on Eestisse oodatud, et meil on neile palju uut ja huvitavat pakkuda alates sündmustest ja lõpetades uute turismiatraktsioonidega ning et Eestis ootab neid soe vastuvõtt ja hea hinna ja kvaliteedi suhe.

Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm kinnitas, et Tallinna Sadam kui Eesti suurim turismivärav jagab vastutust Soome kui Eesti olulisima turismituru hea käekäigu eest. „Meil on väga hea meel, et turismiarenduskeskus on härjal sarvist haaranud ja taolise ümarlaua moodustanud. Tallinn-Helsingi laevaliini edukus on meie jaoks väga oluline, kuna soomlaste osakaal moodustab meie sadamaid läbivatest reisijatest ligi 43%,“ ütles Kalm.

Osapooled otsustasid, et koos seatakse sihid nii lühi- kui pikaajalisteks tegevusteks Soome suunal ja EAS-i turismiarenduskeskus hakkab keskseks koordineerivaks üksuseks. Juba täna on turismiarenduskeskus määranud Eesti esindaja Soome turismi äriklientidega suhtekorralduseks ja koostööks. Lähiajal avab turismiarenduskeskus Soome kommunikatsioonijuhi ametikoha.

Järgmine ümarlaud toimub 25. märtsil.

Head Uudised GoodNews