1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eeskujuks! Ensto Ensek kinkis oma juubeli puhul kogukonnale pargi ja spordisaali valgustuse
Eeskujuks! Ensto Ensek kinkis oma juubeli puhul kogukonnale pargi ja spordisaali valgustuse

Eeskujuks! Ensto Ensek kinkis oma juubeli puhul kogukonnale pargi ja spordisaali valgustuse

Ensto Ensek kinkis ettevõtte juubeli puhul Keila tehase poolt linnale pargitäie innovaatilisi valgusteid ning Tallinna tehase poolt Mahtra põhikooli võimlatesse uued laevalgustid.

Keila abilinnapea Timo Suslov (vasakul), Ensto Enseki keskkonnaspetsialist Tiiu Paavel ning Ensto Enseki tegevjuht Kaarel Suuk. Foto: Valdur Vacht

Tänavu otsustas Ensto oma 60. juubeli tähistamiseks teha ettevõtte tegevusvaldkonnaga seotud kingitusi kohalikele kogukondadele. Ensto Eesti tegevjuhi Kaarel Suuki sõnul koguti suvel ideid oma töötajatelt, milliseid kingitusi võiks ettevõte kohalike elanike jaoks teha. “Kuna meil on Eestis tehased nii Keilas kui ka Tallinnas, siis Keilas pakkusid töötajad välja, et ettevõte saaks aidata Keila populaarset Männiparki ja seal asuvat mänguväljakut valgemaks muuta. Tallinna tehase töötajad soovisid enim panustada laste ja noorte haridusse ning huvitegevusse ja leiti, et saame aidata kohaliku Mahtra kooli laste sportimisvõimalusi paremaks muuta,” tõi Suuk välja.

Mahtra kooli spordisaali valgustus

Keila Männiparki paigaldati Ensto Enseki tegevjuhi sõnul ettevõtte viimase seeria pargivalgustid, mida toodetakse Eestis ja mis on kuni 70% säästlikumad võrreldes vanemate valgustitega. Lasnamäe Mahtra põhikooli kaks spordisaali said uued laevalgustid, mis säästavad koolile pea 8500 kWh energiakulu aastas, parandades samas oluliselt valgustatuse kvaliteeti ruumides.

Ensto on Kaarel Suuki sõnul pereettevõte ning seetõttu on organisatsiooni kultuuris väga olulisel kohal suurema väärtuse loomine nii oma toodetele kui ka ühiskonnas üldisemalt. “Äriliste eesmärkide kõrval on ettevõttes tähtsal kohal panustamine inimestesse ja siin on peamiseks märksõnaks kaasamine. Andes inimestele võimaluse kaasa rääkida, kasvatame ühtekuuluvustunnet, seeläbi ka vastutust oma kaaslaste ees ja  soovi omalt poolt ühiskonnale ka midagi tagasi anda. Kui inimesed on rahul ja rõõmsad, siis soovitaksegi rohkem panustada ja olla ka kogukonnale hea partner,” tõi Suuk välja.

60. juubelit tähistava Ensto Grupi tütarettevõte Ensto Ensek on Eestis tegutsenud 25 aastat.

Head Uudised GoodNews