1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti ABB hakkas tootma uudset komplektalajaama
Eesti ABB hakkas tootma uudset komplektalajaama

Eesti ABB hakkas tootma uudset komplektalajaama

unipack-gEesti juhtiv energeetika- ja automaatikatehnoloogiaettevõte ABB AS hakkas tootma uudset komplektalajaama UniPack-G. ABB komplektalajaamade tehases Jüris toodetava uut tüüpi alajaama tootearendusse andis panuse ka Eesti ABB.

„Uudne komplektalajaam UniPack-G täiendab ABB olemasolevat UniPack komplektalajaamade (Compact Secondary Substations – CSS) perekonda,“ märkis ABB Grupi keskpingeseadmete moodulsüsteemide globaalne tootejuht Danel Türk.

Uue alajaama korpus on valmistatud klaaskiuga tugevdatud polüestrist (GRP), mis on tugev ja ilmastikukindel, samas ka kerge ja vastupidav. Kaalu ja vastupidavuse tõttu on alajaama lihtsam transportida kaugetesse piirkondadesse ja paigaldada äärmuslikesse oludesse. Uut alajaama hakatakse pakkuma võimsusega kuni 3500 kilovolt-amprit ( kVA ) ja pingega kuni 40,5 kilovolti (kV).

Ökoloogiliselt tõhusat toodet iseloomustab modulaarne disain ja sobivus nutikate elektrivõrkude funktsioonidega. Uue alajaama ohutus on tagatud kõrgeimal tasemel ja vastavuses IEC 62271-202:2014 standarditega. Alajaamal on kõrge korrosiooni-, külma-, kuuma- ja tulekindlus ning loomulik ventilatsioon ja tõhus jahutusmehhanism.

„Uus alajaam on osa ABB jätkuvast panustamisest tehnoloogiasse ja innovatsiooni,“ lisas Türk. „Meie keskpingeseadmete portfell on suunatud tugevamate ja nutikamate elektrivõrkude loomisele ning võimaldab pakkuda klientidele üha terviklikumaid lahendusi.“

ABB (www.abb.com) on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille kliendid on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tehnoloogiad aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd ligi 150 000-le inimesele umbes sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: tootmine (tuule- ja diiselgeneraatorid, sagedusmuundurid, taastuvenergiaseadmed, elektrikilbid, komplektalajaamad); müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingetooted, automaatikaprojektid, robotid) ning korrashoiuteenused tööstusklientidele. ABB on pälvinud neli korda (2007-2009, 2011) Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse poolt välja antava „Aasta Välisinvestori“ auhinna ning korra (2008) Eesti parimale ettevõttele määratava „Ettevõtluse Auhinna“.

Head Uudised GoodNews