1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti esimene anonüümne tööportaal ootab ettevõtjaid töötajaid värbama
Eesti esimene anonüümne tööportaal ootab ettevõtjaid töötajaid värbama

Eesti esimene anonüümne tööportaal ootab ettevõtjaid töötajaid värbama

äri
Foto: Shutterstock

Spetsialistidele ja juhtidele suunatud Eesti esimese anonüümse talendipanga ja tööportaali Talentest.ee kandideerimisprotsess keskendub inimese oskustele ega luba diskrimineerimist võimaldavate tunnuste alusel – nagu sugu, emakeel, vanus – töötajaid leida. Tänasest, 1. novembrist saavad kõik ettevõtted keskkonnaga tasuta liituda, talentidega tutvuda ja uuenduslikul moel endale uusi töötajaid leida.

Talentest tegevjuht Karin Kustavus rääkis, et ametikoha nõuetele vastavate juhtide või tippspetsialistide leidmise lihtsustamiseks keskendub anonüümne talendipank just kandidaadi oskustele, mitte tema isikule. „Mul on hea meel, et ka riiklikul tasandil on inimesi, kelle nägemus tööle kandideerimisel ja töötaja leidmisel kattub Talentest nägemusega,” viitab tegevjuht töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski eelnõule, mille üks punkt nägi ette keelata otsida töötajaid soo, vanuse või muude diskrimineerimist võimaldavate tunnuste alusel.

Kustavuse sõnul on Talentest keskkonnas kasutusele võetud mitmed uuenduslikud ja kandideerimisprotsessi kiirendavad lahendused: “Kõige uuenduslikumaks on kandideerija anonüümsuse tagamine. Anonüümsus on vajalik ennekõike talendi kaitseks. Vähendamaks eelarvamuste põhjal värbamist, ei kuvata anonüümsel profiilil näiteks talendi sugu ega täpset vanust. Kui talent on huvitatud edasistest läbirääkimistest konkreetse ettevõttega, saab ta muuta oma isiku ettevõttele avalikuks.”

Uudne lähenemine aitab passiivsetel kandidaatidel – kes täna töötavad, aga hoiavad töömaastikul silmad lahti – olla tööpakkumistele lihtsa vaevaga avatud ja loob tööandjale kiire ülevaate, kas kandidaat sobib oma oskuste poolest otsitavaks spetsialistiks või juhiks. “Üle 30% täna keskkonnaga liitunutest töötab juhtivatel ametikohtadel, mis näitab, et inimestel on ka kõrgetel positsioonidel huvi konfidentsiaalselt tööturul ringi vaadata, saada teada, kui nõutud nad on,” rääkis Kustavus.

Uut suunda tervitavad ka Eesti ettevõtted, kes näevad, et kõrgelt kvalifitseeritud tööjõu leidmine on muutunud üha keerulisemaks. EY personalijuht Helen Pärli lisas, et ettevõtte ja töötaja kokkusobitamine ei ole alati niisama lihtne: “Seepärast on mul hea meel, et on loodud keskkond, mis lihtsustab uutele väljakutsetele avatud spetsialistide ja juhtidega kiiresti ja vahetult kontakteerumist. Siin juures on mainimist väärt see, et esmase kontakti saab teha ka anonüümselt – see kindlasti julgustab ka tööturul uusi võimalusi otsivaid kandidaate.“

Talentesti anonüümne talendipank on tänasest avatud kõikidele Eesti ettevõtetele, kes soovivad leida oma järgmist tegevjuhti, spetsialisti või projektijuhti. Aasta lõpuni on kõik teenused värbajatele tasuta.

Talentesti keskkonda arendatakse pidevalt edasi, et teha kandideerimisprotsess veelgi mõjusamaks.

Vaata lähemalt SIIT!

Head Uudised GoodNews