1. Avaleht
  2. Äri
  3. Eesti ettevõtted osalevad Aasia suurimal toiduinnovatsioonimessil kaugjuhtimisega
Eesti ettevõtted osalevad Aasia suurimal toiduinnovatsioonimessil kaugjuhtimisega

Eesti ettevõtted osalevad Aasia suurimal toiduinnovatsioonimessil kaugjuhtimisega

Eesti ettevõtted osalevad 18.-20. maini toidu- ja joogimessil SIAL China kaugjuhtimise teel ehk messil esindavad neid kohalikud Hiina partnerid.

Eesti ühisstendil osalevad seitse ettevõtet: Tanker Brewery, Lahhentagge, Saku Õlletehase AS, Nostam, Haage Joogid, Siidrikoda ja Peenjoogivabrik Nudist.

Käsitöösiidrite ja puuviljavahuveinidega tahab Hiina turule murda Siidrikoda, kes on selle nimel juba üle aasta teadlikku tööd tehtud. „Meie peamine eesmärk on leida kohalik edasimüüja, agent või jookide maaletooja, kes oskab esile tõsta meie põhjamaise tooraine eripära ja toodete valmistamise kvaliteeti. Samuti on messil osalemine hea võimalus küsida tagasisidet meie tänaste toodete kohta, et mõista paremini kohalike eelistusi,” rääkis Siidrikoja ekspordijuht Ingrid Grünvald, kelle sõnul peab arvestama ka tõsiasjaga, et siider kui tootekategooria on hiinlaste jaoks üsna uus ja paljude jaoks lausa tundmatu jook, mis alles kogub populaarsust.

Ka varasemalt EAS-iga messidel osalenud Haage Joogid on juba Hiina turul loodusliku mineraalveega. Nende ekspordijuhi Xenia Joosti sõnul tuleb koroonatingimustes olla paindlik. „Kindlasti oleks parem ise messil kohal olla, aga Hiinasse pääsemine on hetkel raskendatud ja ajamahukas ning seetõttu kasutame oma kohaliku edasimüüja abi,“ ütles Joost, kelle sõnul on eesmärk tutvustada oma brändi ja leida ka uusi kontakte jaekettidest.

Kohapeal toetab Eesti ettevõtteid ka EAS-i Hiina ekspordinõunik Ilaria Perla, kelle sõnul on SIAL China kindlustanud oma positsiooni kui juhtiv rahvusvaheline mess toiduainetööstuse professionaalidele. Nii-öelda kaugjuhtimise teel messil osalemist on juba varem proovitud. „Novembris toimunud China International Import Expo ajal samuti keegi Eestist Hiina ei läinud,“ selgitas Perla.

SIAL China messiala on 180 000 ruutmeetrit, mis on ligi 20 korda suurem kui Eesti Näituste messikeskus. Kokku osaleb messil rohkem kui 4500 eksponenti ja messi külastab rohkem kui 120 000 toidu- ja joogisektori esindajat.

Head Uudised GoodNews