1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti firma Ganttic teenindab alligaatorifarmi ja Austraalia Välisministeeriumi
Eesti firma Ganttic teenindab alligaatorifarmi ja Austraalia Välisministeeriumi

Eesti firma Ganttic teenindab alligaatorifarmi ja Austraalia Välisministeeriumi

Tartus tegutseva ressursihaldusrakendust pakkuva firma Ganttic klientidega liitus hiljuti Florida alligaatorifarm Gatorama.

Rakenduse kasutajate seas onlisaks ka Siemens, Austraalia Välisministeerium, Motorola, Ericsson, British Petroleum, Hitachi Data Systems.

Indrek Kuldkepp, Gantticu juhatuse liige: “Kui ettevõtte jaoks olulised ressursid tunduvad töötavat eesmärgipäraselt ja efektiivselt, aga firma majandustulemused näitavad muud, hakkavad ettevõtte juhid otsima võimalusi paremaks planeerimiseks ja ressursikasutuse jälgimiseks. Inglased ütlevad: “If you are failing to plan, you are planning to fail”. Paljud projektijuhtimise tarkvarad võimaldavad täpselt määrata, kes peab mida ja millal tegema, kuid seda ainult ühe projekti lõikes.”

Ganttic on veebirakendus inimeste, projektide, ruumide ja tootmise haldamiseks. Ressursid, näiteks inimesed, tootmisliinid, sõidukid on ettevõttes peamised kulukohad ja nende kasutamise arukas ette planeerimine on kasumlikkuse võtmeküsimus, selgitab Kuldkepp.

Indrek Kuldkepp räägib ettevõtte arengust: “Väljusime betast 2010 aasta lõpul ja vähem kui kolme aastaga oleme jõudnud positiivse rahavooni. Praegu oleme loomas uut versiooni Gantticust uudsel HTML5 platvormil, mis teeb rakenduse oluliselt kiiremaks ja töökindlamaks. Samuti töötame kasutajakogemuse parendamise suunal, et rohkem inimesi saaks aru ressursside planeerimise kasulikkusest. Tahame 2013. aasta käibe kolmekordistada võrreldes eelmise aastaga: 68 000 eurolt 200 000 euroni.”

Enamus Gantticu kasutajaid on disaineri-, arhitekti- ja inseneribürood, laboritöötajad, kirikud, haridusasutused, tootmisettevõtted, erinevad teenusepakkujad, ehitus- ja logistikaettevõtted.

Eesti ettevõtetest kasutavad Gantticu rakendust Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse, HeBS Digital, Hotell Murakas, HaServ, RPM Grupp, Palmatin. Eesti Energia planeerib sellega oma inseneride osakonna tööd, puiduettevõtted planeerivad tootmisliinide koormatust tellimuste lõikes, hotell jälgib tubade täitumist.

Väljastpoolt Eestit on Siemens (juhib meditsiinitehnika arendusosakonna tööd), Austraalia Välisministeerium (planeerib IT projekte), Motorola, Ericsson (koordineerib T-Mobile mobiilivõrgu kaasajastamist), British Petroleum, Hitachi Data Systems. Gantticut kasutab oma ressursside planeerimiseks ligi 300 ettevõtet.

2010. aastal asutatud Gantticu omanikud on Indrek Kuldkepp, Ivar Veenpere ja Rainer Kivimaa.

Head Uudised GoodNews