1. Avaleht
  2. Äri
  3. Eesti IT-ettevõte Babash ostis ära Eesti IT-ettevõtte Gate Me
Eesti IT-ettevõte Babash ostis ära Eesti IT-ettevõtte Gate Me

Eesti IT-ettevõte Babash ostis ära Eesti IT-ettevõtte Gate Me

Meelelahutusteenuseid koondav mobiilipõhine äpp Babash ostis külaliste nimekirja- ja kliendihaldusrakendust pakkuva Gate Me, et kasutajatebaasi viis korda kasvatada ning laieneda Läti ja Leedu turule.

2019. aastal asutatud Eesti idufirma Babash lahendab meelelahutusteenuste tarbimise kitsaskohti ajal, kui üritustööstus on pärast aastast sulgemist hoogu üles võtmas nii kasvus kui ka digitaliseerumises. Äpi abil saab kohe ülevaate avatud meelelahutuskohtadest, osta sündmustele pileteid, broneerida laudu ööklubidesse või baaridesse ja teha järjekorrata kontaktivabalt tellimusi.

Babashi tegevjuhi Andrei Stepini sõnul oli ost strateegiliselt oluline otsus, sest selle integreerimine avas ligipääsu Gate Me senistele klientidele ja oskusteabele, aga ka külalistehalduse süsteemile, mis on neli korda tõhusam kui praegu levinud arvutustabelid.

2011. aastal asutatud Gate Me püüdis pärast konkursi Seedcamp võitu Silicon Valley riskikapitalistide tähelepanu, kes aitasid sellel laieneda USA turule. Ettevõttel oli Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Suurbritannias ja hiljem ka USA-s üle 400 kliendi, kes said ürituste külastajate nimekirja hallata lihtsas pilvepõhises ja tahvlile optimeeritud lahenduses. 2014. aastal sai ettevõte osaks Thorgate Grupist.

Thorgate Grupi esimehe ja Gate Me ühe varajase investori Raido Pikkari sõnul pakkus Babash Gate Me’ile ideaalse väljumisvõimaluse: “Me jagame samu ajendeid, väärtuseid ja potentsiaali, et üritustööstust digitaliseerida.”

Head Uudised GoodNews