1. Avaleht
  2. Toode
  3. Eesti kaitsetöösturid osalevad ühisstendiga Abu Dhabis messil
Eesti kaitsetöösturid osalevad ühisstendiga Abu Dhabis messil

Eesti kaitsetöösturid osalevad ühisstendiga Abu Dhabis messil

Ettevõtlus Arendamise Sihtasutus (EAS) viis koostöös Eesti Kaitsetööstuse Liiduga ettevõtted Eesti ühisstendiga rahvusvahelisele kaitsetööstuse messile IDEX 2021, mis toimub 21.-25. veebruarini Abu Dhabis.

EAS-i Araabia Ühendemiraatide ekspordinõuniku Ege Devoni sõnul on see üks suuremaid ja tähtsamaid kaitse- ja relvatööstuse messe maailmas. „IDEX on suurepärane võimalus Eesti kaitsetööstuse ettevõtetel esitleda uusimaid tehnoloogiaid piirkonnas, kus hinnatakse toodete innovaatilisust ja otsitakse uusi lahendusi,“ ütles Devon.

„Peale eelmisel aastal toimuma pidanud messide tühistamist on väga hea meel, et IDEX siiski toimub ja Eesti kaitsetööstuse ettevõtetel on võimalik sellest füüsiliselt osa võtta. Olukorras, kus mitmed partnerid Euroopast otsustasid messil mitte osaleda, on kindlasti märkimisväärne, et meie oleme kohal ja esitleme oma tooteid,“ ütles Defence Estonia klastri juht Helen Naarits. Tema sõnul tõstab see võõrustajate silmis Eesti nähtavust ja näitab, kui oluliseks Lähis-Ida regiooni peame.

Eesti ettevõte Def Sec Intel on messil mobiilse seireplatvormi lahendusega, mis koosneb automaatselt laetavatest autonoomsetest droonidest, kaugseirekaameratest ning vastavast juhtimistarkvarast. Nende juhi Jaanus Tamme sõnul peab seal regioonis äri tegemiseks kindlasti ka messil kohal olema. „Ühisstend võimaldab Eesti firmadel paista suuremana ning pakkuda ühiselt suuremat väärtust sealsetele klientidele. Meie konkurentideks on suurfirmad, kes on seal alati suurelt väljas,“ rääkis Tamm.

Milremi ekspordijuht Gert Hankewitz nõustus, et IDEX-il osalemine on Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika turgudel läbilöömiseks eluliselt oluline. „Tegemist on regiooniga, kuhu müümine on omaette väljakutse, mistõttu peab kõik võimalused oma toodete näitamiseks ära kasutama,“ ütles Hankewitz. Milrem Robotics esitleb messil mehitamata maismaasüsteeme. Põhirõhk on sel aastal intelligentsetel funktsioonidel, mis võimaldavad sõidukitel minimaalse operaatori sekkumisega erinevaid ülesandeid täita.

Eesti riiklikul ühisstendil osalevad Threod Systems, Toci, Milrem, Soleest, Defendec ja Def Sec Intel. Partnerina osaleb Eesti Kaitsetööstuse Liit. Lisaks on Eestist kohal Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse õhu- ja mereväe kategooriajuht Asko Kivinuk, soomustatud sõidukite ja tehnika kategooriajuht Ivar Janson ning Riigi Infosüsteemi Ameti intsidentide käsitlemise osakonna juhataja Tõnu Tammer. Messil osalemist kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Ülemöödunud aastal osales messil 1235 eksponenti, üle 100 000 külastaja ja 175 ametlikku delegatsiooni.

Head Uudised GoodNews