1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti logistikaettevõtted otsivad Indias ärikontakte
Eesti logistikaettevõtted otsivad Indias ärikontakte

Eesti logistikaettevõtted otsivad Indias ärikontakte

Martin Hirvoja
Martin Hirvoja

Sel nädalal viibib Indias esinduslik Eesti äridelegatsioon eesotsas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse liikme Martin Hirvojaga.

„Visiidi üheks eesmärgiks on ärisuhete arendamine Indiaga. Meie põhihuvi on tuua siia järjest rohkem välisinvesteeringuid ja tihendada koostööd India ettevõtetega. Seekordsel visiidil on fookuses logistika ja seetõttu on ka Eesti delegatsioonis hulga logistikaettevõtteid,“ selgitas EASi juhatuse liige Martin Hirvoja.

Näiteks on plaanis külastada Mumbaid, pidades just silmas logistikute huve. Bengalurus tutvutakse jällegi IT-sektoriga ja muuhulgas on kavas ka kohtumine India suurima laevandusettevõtte Shipping Corporation of India (SCI) juhtkonnaga.

Eesti peamised eksportartiklid Indiasse olid 2012. aastal Statistikaameti andmetel masinad ja seadmed 42,6%, paberimass ja tooted sellest 25% ning metallid ja metalltooted 18,6%.

Peamised importartiklid olid aga masinad ja seadmed 45,3%, metallid ja metalltooted 16,2%, tekstiil ja tekstiiltooted 9,2%, keemiatooted 8,8% ja taimsed tooted 5,2%

Visiit kestab 3. – 7. veebruarini.

Head Uudised GoodNews