1. Avaleht
  2. Toode
  3. Eesti mööblitootja Borg saatis uudse kontorilahenduse Pfizeri Euroopa peakontorisse
Eesti mööblitootja Borg saatis uudse kontorilahenduse Pfizeri Euroopa peakontorisse

Eesti mööblitootja Borg saatis uudse kontorilahenduse Pfizeri Euroopa peakontorisse

Eesti mööblitootja Borg saatis Dublini poole teele 24 kontorikabiini, mis hakkavad kaunistama ravimitootja Pfizeri Euroopa peakontorit.

E-Celli nime kandvad boksid on nii ühe-, kahe- kui ka neljakohalised, pakkudes ideaalse võimaluse mürast eraldatuna töötada, koosolekuid – ka virtuaalseid – pidada või viivuks puhata.

Borg lõi esmakontakti Pfizeriga Kölni messil, mis vormus mitme aasta pikkuseks koostöölepinguks. Pfizeri tellimus peegeldab selgelt tulevikukontori kiiret muutumist.

„Tegemist on uuele ajastule omase töökohaga, mille järele nõudlus järjest suureneb. Firmad ja nende vajadused muutuvad väga kiiresti. Enam ei soovita kontoritesse ehitada vaheseinu, vaid hõlpsalt – vajadusel kasvõi teise ruumi – teisaldatavaid mooduleid. Kõik meie kabiinid on ratastel ehk kergelt liigutatavad. Mõtleme ka üha uutele võimalikele arendustele,“ selgitas Borgi asutaja Mart Jõhvikas.

„Pfizerit võlus kabiini ümar vorm, mis muudab tootmise küll keerukamaks, ent pakub tavapärasest suuremat emotsionaalset ja visuaalset naudingut. Funktsionaalsuses ja praktilisuses pole järeleandmisi tehtud – boks on mugav ja heliisolatsiooniga. Sisseehitatud elektriline laud pakub soovi korral võimaluse töötada seistes,“ kirjeldas Jõhvikas.

Väljast on kõnekabiin kaetud tulekindla porolooni ja kangaga. Diivanitehasest välja kasvanud orgaaniline tootearendus jättis boksiseinad mõnusalt pehmeks ja mürasummutavaks. Kuna toode neelab müralaineid ka väljast, hindavad kliendid Jõhvika sõnul just neid omadusi äärmiselt kõrgelt.

Pfizeri patent Viagrale sai läbi mullu. Pfizeri käive oli mullu ligi 42 miljardit dollarit. Pfizer on Amazoni, Deloitte’i, Danone ja L’Oreali kõrval üks maailmanimedest, kes Eesti väikeettevõttega koostööd alustanud. Samuti kuulub Borgi klientide hulka terve rida Eesti tuntud ettevõtteid: sisustatud on pangakontoreid, hotelle, riigiasutusi, kultuurirajatisi, telestuudioid jne. Transferwise (nüüdse nimega Wise) tellis Borgilt mööbli Londoni kontorisse. Mõne aasta eest valmistas Borg tammepuidust toolid Tallinna külastanud paavst Franciscuse missa jaoks.

E-Celli disainis Martin Saar – rahvusvahelise visiooniga Eesti toote- ja mööblidisainer, kes õppinud Inglismaal ja USA-s. Tema eesmärk oli leida tasakaal mugavuse ja funktsionaalsuse vahel, et luua lahendus, mis oleks nauditav, soodustaks mõttetööd ja sobiks kontoritöötajatele igapäevaseks kasutamiseks.

2005. aastal asutatud Borgi kogu toodang valmib Telliskivi linnakus ettevõtte enda rajatud tootmishoones.

Head Uudised GoodNews