1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti Pandipakend hakkas elektrit tootma
Eesti Pandipakend hakkas elektrit tootma

Eesti Pandipakend hakkas elektrit tootma

Eesti Pandipakend võttis kasutusele päikesepargi, mille paneelide abil toodetud energia katab 75 protsenti käitluskeskuse suvisest elektrivajadusest.

Tallinnas asuva käitluskeskuse katusele paigaldatud päikesepaneelide koguvõimsus on 177 kilovatti ja esialgne investeering 135 000 eurot. Päikesepargi tasuvusajaks arvestab ettevõte kuus aastat.

Ettevõtte juhi Kaupo Karba sõnul oli esialgne eesmärk katta kogu käitluskeskuse energiavajadus loodussõbralikest allikatest, kuid tehniliselt polnud see võimalik: „Paigaldasime päiksepaneelid keskuse suurele katusele, kuid kogu energiavajaduse katmiseks jäi katus lihtsalt liiga väikseks. Seega peame kahjuks mõnel määral fossiilsel kütusel baseeruvat energiat jätkuvalt sisse ostma.“

Karba lisas, et tal on väga hea meel, et Eesti Pandipakend oli Eestis üks esimestest suurtest ettevõtetest, kes päikeseenergia kasutusele võttis. „Taaskasutusorganisatsioonina oleme alati seisnud rohelise eluviisi ja puhta keskkonna eest. Nüüd saame lõpuks öelda, et ka meie kasutatav energia on loodussõbralik ja kogu ümbertöötlemisprotsess veel efektiivsem. Suvi on meie jaoks kõige kiirem periood ehk tarbime suvel oluliselt rohkem elektrienergiat kui talvel. Päikeseenergia sobib meile ideaalselt,“ ütles Karba.

Head Uudised GoodNews