1. Avaleht
  2. Toode
  3. Eesti parimate söögikohtade nimistusse lisandus uusi põnevaid tegijaid
Eesti parimate söögikohtade nimistusse lisandus uusi põnevaid tegijaid

Eesti parimate söögikohtade nimistusse lisandus uusi põnevaid tegijaid

Foto: OKO resto

Programm Eesti Maitsed valis taas välja söögikohad, mis pääsesid tänavu 50 parima Eesti söögikoha nimistusse – täieliku nimekirja (alfabeetilises järjestuses) leiate kodulehelt: www.eestimaitsed.com.

Mõistagi leiab tänavuse 50 parima seast nii viimase kolme aasta võitja, Pädaste restorani Alexander kui mulluse tippkümne: Tchaikovsky, OKO, Chedi, Põhjaka, Leib, Moon, Neh, Bordoo ning Ribe. “Tippude nimistusse on tänavu tagasi tulnud neli tugevat tegijat, aga lisandus ka kaheksa täiesti uut söögikohta. Mõned nendest – näiteks Salt, Sesoon ja Kolm Sibulat – on vaid vähe aega avatud olnud, kuid on kohe ära teeninud nii suure poolehoiu, et vabade laudade leidmine on üsna keeruline, ” rääkis programmi Eesti Maitsed eestvedaja Aivar Hanson.

Parimad söögikohad valivad välja restoranide töötajad ja toiduajakirjanikud, samuti toidublogijad nii Eestist kui ka välismaalt. “Iga valija saab nimetada seitse talle kõige rohkem meeldivat söögikohta paremusjärjestuses. Iga nimetamine annab söögikohale punkte ja punktide summa poolest 50 paremat pääsevadki tabelisse,” selgitas Hanson.

Täna peetakse programmi Eesti Maitsed eestvedamisel Olümpia hotelli banketisaalis koos parimate söögikohtade väljakuulutamisega ka seminari “Parim põllult tipprestorani”, kus arutletakse Eesti põllumeeste ja restoranipidajate koostöö üle. Millised on head maitsed, mida Eestis kasvatatakse, korjatakse ja kuidas see kõik toidugurmaani lauale jõuab, selle üle arutlevad seminaril tipprestoranide pidajad ja peakokad ning kohalikud tootjad. Eduka pereäri ülesehitamisest räägivad Jana ja Roman Zaštšerinski (Moon, Kolm Sibulat), söödavatest taimedest kõnelevad Pädaste mõisa hortikulturist Anna-Liisa Piiroja ning kolmandat aasat Eesti parimaks restoraniks tunnistatud Pädaste mõisa restorani peakokk Peeter Pihel. Kalamatsi meierei ja Põhjaka mõisa koostööst annavad ülevaate Ott Tomik ja Aita Mets. Tartu Taluturu esindajad räägivad väiketootjate edusammudest. Nende toidukaupu saab seminaril ka degusteerida.

Head Uudised GoodNews