1. Avaleht
  2. Äri
  3. Eesti põllumehed kasvatavad Põltsamaale 950 tonni kõrvitsaid
Eesti põllumehed kasvatavad Põltsamaale 950 tonni kõrvitsaid

Eesti põllumehed kasvatavad Põltsamaale 950 tonni kõrvitsaid

Põltsamaa tehases algas käesoleval aastal kõrvitsahooaeg kaks nädalat varem kui mullu. Kõrvitsasaak on tänavu hea; kogu vajaminev kõrvitsakogus, 950 tonni, saadakse Eesti põllumeestelt.

Suur kuumalaine küll mõjutas mõningal määral saagikust, kuid soe ja niiske august aitas kõrvitsate kasvule tugevalt kaasa. „Tänavu kasvatavad eelmisel talvel jagatud seemnetest meile kõrvitsaid seitse tublit Eestimaa talumeest Jõgeva-, Lääne-Viru-, Pärnu-, Tartu- ja Viljandimaalt. Tegemist on meie pikaajaliste kõrvitsakasvatajatega, kes tunnevad asja ja kellega on ka kõiki ilmaga seotud riske võimalik koos maandada,“ selgitas Orkla Eesti ostujuht Peeter Kibe.

Põltsamaa tehasejuhi Indrek Grossthali sõnul valmib sellel hoojal kõrvitsatest 16 erinevat hoidist, kokku 686 tonni. Veerand purki pandust on traditsiooniline Põltsamaa kõrvitsasalat. „Meie kõrvitsahoidistest pea kaks kolmandikku söövad ära naabrid soomlased ja lätlased, kolmandik jääb eestlaste toidulauale,“ lisas Grossthal.

Orkla Eesti tooteportfelli kuuluvad Kalevi maiustused, Põltsamaa mahlad, hoidised ja supid, Felixi kastmed, Taffeli krõpsud jpt.

Head Uudised GoodNews