1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti suurim kartongpakendite tootja A&R Carton laieneb
Eesti suurim kartongpakendite tootja A&R Carton laieneb

Eesti suurim kartongpakendite tootja A&R Carton laieneb

Margus Üürike

Eesti suurim kartongpakendite tootja A&R Carton laiendab tootmispinda ja töötajate olmepinda ning võtab tööle veel 20 inimest. Ettevõte investeerib ligi 3 miljonit eurot uue põlvkonna säästliku Komori trükimasina ostu ja ülespanekusse.

A&R Cartoni juhatuse esimees Margus Üürike: “Laiendame tootmispinda, et teha ruumi uuele kaasaegsele trükimasinale ja toota rohkem pakendeid. Pöörame palju tähelepanu pakendite toiduohutusele, kuna meie põhitegevus on pakendite valmistamine toiduainetööstusele. Parandame märkimisväärselt töötajate olmetingimusi, rajame uued riietus- ja duširuumid ning söögiruumi. 95% meie toodangust läheb ekspordiks, peamised turud on Norra, Soome, Rootsi ja Island. Lisaks on meie ekspordipartnerite hulgas Gröönimaa, Fääri saared, Hiina, Argentiina, Tšiili. Ma usun, on huvitav teada, et siinsamas Tabasalus valmistame me õllepakendeid Gröönimaale ja vahatatud karpe külmutatud kala tarbeks Islandi ning Fääri saarte kalatootjaile.”

Komori trükimasina ostuga panustab A&R Carton senisest veelgi enam trükikvaliteeti ja pakendi toiduohutusse. Samuti väheneb uue masina kasutuselevõtuga keskkonnamõju ja vabanetakse tehnoloogilise piirituse kasutamisest.

“Uus Komori trükimasin lubab kasutada hübriidtehnoloogiat, saame trükkida tavavärvide ja kõrgemat läiget ning reljeefset tulemust andvate H-UV värvidega. Trükiseadme kontrollsüsteemidega saab avastada väiksemagi erisuse originaaliga, see muudab meie toodangu veelgi kvaliteetsemaks,” räägib A&R Cartoni juht.

Margus Üürikese kinnitusel on kartongpakendite kasutamine kasvav trend ja tarbijad tahavad, et toiduained oleksid pakendatud taaskasutatavasse pakendisse. Pakendite trükkimiseks kasutatakse toiduainetööstusele ette nähtud värve, mis erinevad oluliselt näiteks ajalehtede ja ajakirjade trükkimiseks kasutatavatest värvidest. Seetõttu on ettevõtte tootmistsehh täiesti lõhnavaba.

Head Uudised GoodNews