Avaleht Äri EESTI TOIDUTOOTJATELE I Kuidas turustada kohalikku toitu?
EESTI TOIDUTOOTJATELE I Kuidas turustada kohalikku toitu?

EESTI TOIDUTOOTJATELE I Kuidas turustada kohalikku toitu?

Hiljuti lõppenud projekti “Baltic Sea Food” raames valmisid kohalikele toidutootjatele õppevideod toodete hinnakujundusest, reklaamist ja turundusest.

Toote hinnakujundust ja turunduskanalite valikut tutvustab Andre talu perenaine Eerika Pääbus, kellel on rohkesti kogemusi oma juustu turundamisest.

Ühe osa turundustegevusest moodustab tootefotode tegemine ja pildipanga koostamine. Fotod on hea abimaterjal toote tutvustamisel erinevates meediakanalites. Kogemusi jagab toidufotograaf ja toidublogija Ülle Jukk Jõgeva Koostöökogust.

“Baltic Sea Foodi” kaasati Läänemeremaade 14 toiduorganisatsiooni, et töötada välja ärimudel, mis aitaks piirkondlikel toiduvõrgustikel tooteid turustada. Projekt kestis 1. oktoobrist 2017 kuni 31. märtsini 2021. Maaeluministeeriumi, Eesti Maaturismi ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös valmis andmebaas, mille eesmärgiks on koondada kokku info toidu- ja joogitootjate ning talupoodide kohta üle Eesti.