1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti tööstusettevõte Ensto loobub paberi kasutamisest
Eesti tööstusettevõte Ensto loobub paberi kasutamisest

Eesti tööstusettevõte Ensto loobub paberi kasutamisest

Eesti üks suurimaid tootmisettevõtteid Ensto Ensek plaanib 2020. aasta lõpuks toodete komplekteerimisel ja tootmisel täielikult loobuda paberi kasutamisest.

Tänu tööprotsessi tõhustamisele ja printimisele kuluva aja kokkuhoidmisele aitab ainuüksi see samm ettevõttel aastas kokku hoida hinnanguliselt 1000 töötundi ja 200 000 paberilehte.

Ettevõtte tegevjuhi Kaarel Suuki sõnul vaatab tööstusettevõte pidevalt tööprotsesse üle, et tootmist tõhustada ja protsesse lihtsustada. “Paberivabaks minek ei ole ja ei tohiks olla eesmärk omaette. Meie puhul on see aastatepikkuse protsessiarenduste tulemus. Nüüd oleme jõudnud faasi, kus väikese pingutusega saame saavutada suure mõju. Keskkonnakaitse käib Enstos käsikäes tööprotsesside lihtsustamisega. Oleme arengus sealmaal, kus saame seda endale lubada. Selleks, et komplekteerimisel paberist loobuda, peavad olema väga hea tööprotsessid ja töötajad ise peaksid soovima uusi süsteeme kasutada,” rääkis Suuk.

Ensto võtab pereettevõttena keskkonnakaitset arvesse igas tööprotsessietapis ja samm töökeskustes täielikult paberist loobuda on vaid üks osa keskkonnamõjude vähendamise tegevustest. Ka näiteks 5S-i kui ühe olulisema tootmisjuhtimise tööriista auditid tehakse selleks väljatöötatud äpi abil. Samuti liigub kadude kaardistamine järk-järgult paberilt virtuaalseks.

Ensto Ensek on Eestis tegutsev rohetehnoloogia-ettevõte, mis kuulub rahvusvahelisse kontserni Ensto Grupp ja tegutseb elektriseadmete ja -tarvikute valdkonnas. Eestis on Ensto Ensekil tehased Keilas, Tallinnas ja Paides. Ettevõttes töötab ligi 500 töötajat.

Head Uudised GoodNews