1. Avaleht
  2. Toode
  3. Eesti tudengid esitlevad Stockholmi mööblimessil põnevaid pühapäevatoole
Eesti tudengid esitlevad Stockholmi mööblimessil põnevaid pühapäevatoole

Eesti tudengid esitlevad Stockholmi mööblimessil põnevaid pühapäevatoole

FundaychairTartu Kõrgema Kunstikooli (TKK) tekstiiliosakonna ja mööbliosakonna tudengid esitlevad käesoleval nädalal Stockholmi mööblimessil tootearendusprojekti käigus valminud viit tooliprototüüpi. TKK esitleb tudengite projekte messi Greenhouse alal juba kuuendat korda.

Tudengite ühisprojekt kannab nime Pühapäevatool (ingl k Fundaychair) ning  valminud toolid on kantud pühapäevaselt lahedast meeleolust, kergusest ja vabanemistundest. Prototüübid toovad välja digiprintkanga kasutusvõimalused objektidel ja interjööris. Toodete arendamisel lähtuti järgmistest märksõnadest: puhkus, istemööbel, mugavus, digiprint ja kangadisaini varieeritavus.

Disainiprotsessis arvestati sellega, et kõik valminud toolid oleksid transpordiks lahtivõetavad ja lihtsalt pakendatavad. Samuti on tekstiilist osad hooldatavad ning vajadusel vahetatavad uue kujunduse vastu. Prototüüpide teostamisel tegid tudengid koostööd erinevate ettevõtetega. Enamik kasutatavatest kangastest on prinditud koostöös Lipuvabrikuga.

Projektis osalemine annab tudengitele tiimitöö oskused ja hindamatu rahvusvahelise kogemuse, mis julgustab ka edaspidi tegema koostööd ettevõtetega ja jätkama oma brändi loomisega. Sageli on messidel osalemine andnud tõuke suuremate eesmärkide seadmiseks.

Näiteks 2013. a projektis 8:TOOL osalenud Maria Kuusiku ja Mari Kõrgesaare tool LEELO on tänaseks on jõudnud mööblifirma Radis OÜ tootevalikusse, TKK tekstiiliosakonna vilistlase Reela Niguli ettevõte Dotti on aga laiendanud oma tootevalikut sisustustoodetega just põhjamaisele elustiilile mõeldes. Märkimisväärselt mitmed ühisprojektides osalejatest on valitud Eesti olulisima disainipreemia Bruno nominentideks.

Projekti Pühapäevatool/Fundaychair eksponeeritakse 3.-7. veebruaril Stockholmi mööblimessi noorte disainerite alal Greenhouse paviljonis messiboksis VH04:12. Käesoleva aasta septembris esitletakse prototüüpe Londoni disaininädala raames messil Tent London.

Head Uudised GoodNews