1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EESTI VAJAB VASTUTUSTUNDLIKKE ETTEVÕTTEID! Vastutustundliku Ettevõtluse Indeks on avatud 16. märtsini
EESTI VAJAB VASTUTUSTUNDLIKKE ETTEVÕTTEID! Vastutustundliku Ettevõtluse Indeks on avatud 16. märtsini

EESTI VAJAB VASTUTUSTUNDLIKKE ETTEVÕTTEID! Vastutustundliku Ettevõtluse Indeks on avatud 16. märtsini

16. märtsil lõpeb võimalus täita Vastutustundlikkuse ettevõtluse indeksi ankeet. Indeks on oluline tööriist oma firma arendamisel, meeskonnatunde tugevdamisel ja vastutustundlikku ettevõtlusesse panustamisel.

Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum (VEF) karmistas jaanuaris avatud indeksi märgisele kehtivaid reegleid.

„Kui üle kümne aasta on tegeletud teema olulisuse rõhutamisega, siis nüüd oleme jõudnud arengus uude etappi, kus nii inimesed kui ka organisatsioonid väärtustavad rohkem vastutustundlikku tegutsemist ja märkavad rohkem vastupidist käitumist. Eelmisel aastal olid muu hulgas näiteks eriti tugevalt fookuses kliimamuutuste juhtimise ja rahapesu tõkestamisega seotud probleemid. Tundsime, et peame ekspertide ringiga negatiivse mõjuga juhtumite käsitlemise korra indeksi kontekstis taas üle vaatama,“ märkis VEF-i juhatuse liige Elina Rääsk.

Rääski sõnul on ettevõtted teinud läbi olulisi arenguid, kuid on ette tulnud ka olukordi, kus VEF on pidanud tegema ettevõtete suunal otsuseid märgise peatamiseks, sest hiljem ilmnenud asjaolud pole olnud kooskõlas märgise kandmise põhimõtetega. Praktika näitab, et kõik ankeeti täitma tulevad ettevõtted märgist ei saa, küll aga on juba osalemisest ettevõttele kasu. Lisaks pakub VEF koostööpartneritega  osalejatele peale tulemuste baasraporti kättesaamist tasuta konsultatsiooni näiteks vajakajäämiste analüüsimiseks.

”Indeksi märgis võimaldab BaltCapil anda selge sõnum nii kohalikele kui ka rahvusvahelistele klientidele, investoritele ja portfellifirmadele, et meie jaoks on jätkusuutlik ja vastutustundlik tegevus prioriteediks ning oleme integreerinud selle oma põhitegevusse,” ütles Baltcapi juhtivpartner Martin Kõdar.

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews