1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eestist sõidab USA-sse raamatuid müüma 375 tudengit
Eestist sõidab USA-sse raamatuid müüma 375 tudengit

Eestist sõidab USA-sse raamatuid müüma 375 tudengit

Juba vähem kui kahe nädala pärast stardivad Ameerika Ühendriikide poole Southwestern Advantage’i programmis osalevad 375 Eesti tudengit, kellega liitub lähiriikidest veel ligi 300 eestlaste juhendatavat tudengit.

Esimest korda ukselt uksele hariduslikke raamatuid müüma ja õpinguteks raha koguma asub Eestist kokku 205 tudengit, 170 sõidab juba teist või enamatki korda. „Möödunud aastaga võrreldes on Eesti inimeste arv kasvanud 30 inimese võrra,“ rõõmustas Southwestern Advantage Eesti esindaja Erki Kukk.

Eestlaste juhendamisel sõidavad müügitööd tegema tudengid Lätist, Leedust, Poolast, Gruusiast ja Slovakkiast. „Seni on aga siiski just Eesti tudengid olnud kõige arvukamad ja edukamad ja järjest mitmel aastal koju toonud ka auhinnad parimate tulemuste eest,“ märkis Kukk.

Sellel suvel tegutsevad eestlased kokku 23 osariigis Alaskalt kuni Texase ja Californiani välja. Lisaks on mõned tudengid raamatuid müümas Kanadas. Juuni alguses toimub ettevõtte peakontoris Nashville’is mitu päeva kestev viimane suur koolitus.

„Usun, et kindlasti ületatakse näiteks eelmise aasta parim müügitulemus, kui meie üks tudeng suutis suvega teenida puhaskasumit ligi 80 000 dollarit,“ lisas Kukk. „Kindlasti oli meile ka heaks harjutuseks just toimunud Kevadkoputuse kampaania, mille raames kogusid tudengid SOS Lastekülale rekordilised 69 000 eurot.“

Esimest korda osalesid Eesti tudengid Southwestern Advantage’i suvetööl 2001. aastal.

Head Uudised GoodNews