1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Eestit külastas kõrgetasemeline Araabia Ühendemiraatide äridelegatsioon
Eestit külastas kõrgetasemeline Araabia Ühendemiraatide äridelegatsioon

Eestit külastas kõrgetasemeline Araabia Ühendemiraatide äridelegatsioon

Eestis käis kolmepäevasel visiidil kõrgetasemeline äridelegatsioon Araabia Ühendemiraatidest (AÜE).

AÜE majanduse ja rahvusvahelise kaubanduse aseministri Abdulnasser Al-Shaali juhitud visiidil kohtuti Eesti ettevõtjatega ja riigi esindajatega, et edendada kaubandussuhteid ja leida uusi koostöövõimalusi.

Visiidi raames toimus majandusministeeriumi ja EAS-i kahepäevane äriseminar, kus kohtuti mitmete ettevõtetega, nagu näiteks Nortal, Cybexer Technologies, Cybernetica, Silen, Antegenes ja Datel. Al-Shaali kinnitas, et Eesti on AÜE jaoks oluline ja kiiresti kasvava olulisusega kaubanduspartner.

EAS-i Araabia Ühendemiraatide ekspordinõuniku Ege Devoni sõnul aitab riiklik tugi ja selline kõrgetasemeline visiit vajalikke uksi avada. „AÜE ja Dubai on väga kiiresti arenev piirkond. Eesti ettevõtted näevad sealsetel turgudel uusi ärivõimalusi väga erinevas sektorites, olgu see IT, toit, kaitsetööstus või näiteks haridustehnoloogia,“ ütles Devon ja lisas, et käesoleval EXPO-aastal on Lähis-Ida piirkond eriti fookuses.

„Juba on plaanis mitmeid jätkutegevusi koostöö jätkamiseks,“ lausus Devon. Ärisidemete tihendamiseks plaanivad Eesti ja AÜE allkirjastada koostöömemorandumi. Alustatud on mõlema riigi ettevõtete jaoks koostöökojaformaadi loomisega.

Delegatsioon kohtus veel näiteks majandusministeeriumi kantsleri Ando Leppimaniga, sai ülevaate e-Eesti parimatest praktikatest ja külastas Tallinna Tehnikaülikooli Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskust. Samuti tutvustati neile Eesti EXPO paviljoni kontseptsiooni ja meie osalemist kogu EXPO põhiprogrammis digilahenduste partnerina.

Visiiti korraldas EAS koostöös välisministeeriumi ja Eesti saatkonnaga Abu Dhabis, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, maaeluministeeriumi, haridusministeeriumi ja keskkonnaministeeriumiga.

Head Uudised GoodNews
tags: