1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eestlased nõustavad Saksamaal biomassi katlamajade ehitamist
Eestlased nõustavad Saksamaal biomassi katlamajade ehitamist

Eestlased nõustavad Saksamaal biomassi katlamajade ehitamist

Eesti inseneribüroo Baltic Power Engineering OÜ sõlmis Saksamaa energiafirmaga Danpower GmbH lepingu, mille alusel projekteerivad nad sakslastele jäätmepuidul töötava keskkonnahoidliku katlamaja.

Koostööpartnerite leidmiseks võttis Danpower GmbH ühendust oma Eesti tütarfirma Danpower Eesti ASi juhi Juhan Aguraiujaga. “Eestis ja Põhjamaades on palju kogemust puiduhakkel töötavate katlamajade projekteerimisel ja ehitamisel, mistõttu tunnevad sakslased meie know-how vastu huvi,” ütles Aguraiuja.

Aguraiuja kontakteerus seejärel omakorda insenerifirma Baltic Power Engineering OÜga, kes teeb nüüd Saksamaa energiakontserni soojusjaamale insenertehnilist lahendust ja eelarve analüüsi. „Ehkki oleme sarnaseid katlamaju projekteerinud varemgi, on hea meel aidata nende valmimisele kaasa just Saksamaal,“ ütles Baltic Power Engineering OÜ juht Toomas Koovit.

Biomassi katlamaja ehitamine aitab Saksamaal liikuda keskkonnasäästlikuma energiatootmise suunas. Saksamaa on lubanud 2038. aastaks loobuda kivisöe kasutamisest soojuse ja elektri tootmisel, mistõttu otsitakse viise, kuidas toota rohelisemat energiat. Nii Danpower kui ka Baltic Power Engineering on siin valmis edaspidigi oma ekspertiisi pakkuma.

Head Uudised GoodNews