1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ehitame eduka Eesti! Eesti suurim ettevõtluskonkurss kutsub osalema
Ehitame eduka Eesti! Eesti suurim ettevõtluskonkurss kutsub osalema

Ehitame eduka Eesti! Eesti suurim ettevõtluskonkurss kutsub osalema

Ettevõtluskonkurss 2015

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoda kutsuvad osalema Eesti suurimal ettevõtluskonkursil Eesti Parimad Ettevõtted 2017, mis kulmineerub 5. oktoobril „Aasta ettevõte 2017“ autasustamisega. Kandidaate saab üles seada 30. juunini.

Pikaajaliste traditsioonidega konkursi juured ulatuvad 1996. aastasse, kui tollase presidendi Lennart Meri eestvedamisel anti esmakordselt välja tiitel „Välisinvestor 1995“.

Igal aastal osaleb konkursil ligi 500 Eesti ettevõtet. Ettevõtluskonkursi peamiseks eesmärgiks on edendada ettevõtlikkust ning tunnustada parimaid Eesti ettevõtteid, keda ka teistele eeskujuks seada. Tegu on suurima era- ja avaliku sektori koostöös toimuva konkursiga Eestis.

Ettevõtluse Auhinda annab välja EAS

Ettevõtluskonkurss liidab endas kaks konkurssi, millest Ettevõtluse Auhinda annab välja EAS. Selle konkursi raames selgitatakse 2017. aastal välja riigile enim kasu toonud ettevõtted viies valdkonnas: aasta uuendaja, aasta välisinvestor, aasta vastutustundlik ettevõte, aasta piirkonna ettevõte ja aasta eksportöör. Konkurss Ettevõtluse Auhind on kõrgeim riigipoolne tunnustus ettevõtjatele ja ettevõtlikkusele ning samas ka pikima ajalooga ettevõtluskonkurss Eestis.

EASi juhi Alo Ivaski sõnul on oluline tegusaid ettevõtteid tunnustada ja seada eeskujuks nii konkurentidele kui järelkasvule. Konkursil osalevate ettevõtete puhul hindame kõrgelt majandusnäitajaid, kuid lisaks peame oluliseks ka ettevõtte väärtuseid, ettevõtte kultuuri, uuendusmeelsust ning panust ühiskonda. „Eesti majandus on tervik, mille iga osa toimimine mõjutab otseselt kogu süsteemi. Tihe konkurents Ettevõtluse Auhinna nimel näitab, et meie ettevõtetes jätkub endiselt ambitsiooni seda süsteemi toetada ja arendada.

Möödunud aastal võitis Hekotek AS

Eelmisel aastal võitis Aasta Ettevõte 2016 tiitli Hekotek AS, lisaks pärjati ettevõtet ka Aasta Eksportööri auhinnaga. Teiste kategooriate võitjateks osutusid 2016. aastal: Eastman Specialties OÜ (Aasta Piirkonna Ettevõte), Proekspert AS (Aasta Disainirakendaja), Kohila Vineer OÜ (Aasta Välisinvestor), Estonian Cell AS (Aasta Uuendaja).

Konkurentsivõime edetabel järjestab Eesti konkurentsivõimelisemad ettevõtted

Konkurentsivõime edetabelit korraldab Eesti Kaubandus-Tööstuskoda. Selle konkursi raames koostatakse ettevõtete üldine konkurentsivõime paremusjärjestus ettevõtete majandusnäitajate põhjal. Lisaks valdkondlike edetabelite koostamisele selgitatakse parimad välja nii suurettevõtete, kesk- ja väikeettevõtete kui ka mikroettevõtete arvestuses. Konkursi metoodika on välja töötatud Eesti Konjunktuurinstituudi poolt.

Kaubanduskoja juhi Mait Paltsi sõnul on konkurentsivõime edetabel usaldusväärne ja jätkusuutlik hindamissüsteem, mis järjestab Eesti konkurentsivõimelisemad ettevõtted. „Pelgalt avalikkuses silma paistmine ei tähenda, et ettevõte on ka majandusnäitajate põhjal edukas. Tõelist edu saab hinnata koos reaalsete majanduslike tulemustega,“ ütles Palts. „Konkurentsivõime edetabeli koostamise eesmärgiks on kaasa aidata Eesti ettevõtete konkurentsivõime tõusule ja koos sellega kogu Eesti majanduse kiiremale arengule. Julgustan kõiki ettevõtteid konkursil osalema, et end proovile panna, kuid ka eeskujuks tooma,“ sõnas ta.

2016. aastal olid võidukad: Adcash OÜ (Konkurentsivõimelisim väike- ja keskettevõte), SPS Grupp OÜ (Konkurentsivõimelisim mikroettevõte), Tallink Grupp AS (Konkurentsivõimelisim suurettevõte).

Kõiki ettevõtteid oodatakse endast märku andma ja kandideerima veebilehel www.ettevotluskonkurss.ee. Kandideerimine on avatud 30. juunini 2017.

Parimaid ettevõtteid auhinnatakse pidulikul auhinnagalal, mis tänavu toimub 5. oktoobril!

Head Uudised GoodNews