1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ehitusvaldkonna kutsete andmine jätkub
Ehitusvaldkonna kutsete andmine jätkub

Ehitusvaldkonna kutsete andmine jätkub

2. juulil jõustub majandus- ja taristuminister Taavi Aasa allkirjastatud määruse muudatus, millega kehtestatakse ehitusvaldkonna kutsenõuete andmise tingimused.

Kui siiani kehtestati kvalifikatsiooninõuded kutsestandardite tasemel, siis vastavalt Riigikohtu 17. mai otsusele viidi määruse sõnastusse reguleeritud tegevusaladele vastavate konkreetsete kutsestandardite viited. Selle muudatusega saavad ehitusvaldkonna pädevad isikud jätkata maikuus Riigikohtu otsuse järel ajutiselt seiskunud kutsetunnistuste omandamise ja uuendamise taotlemist.

„Ehitusvaldkonnas toetub kvaliteetne lõpptulemus eelkõige oskuste ja teadmistega vastutavale spetsialistidele. Meie esimene prioriteet oli teha ehitussektori tavapärase töö jätkamiseks vajalikud juriidilised muudatused, et keegi tööturult pikale eemale ei jääks Kutsete kvalifikatsiooninõuete sisu jäi praegu puutumata,“ selgitas majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Ministri sõnul arutab ministeerium ehitussektori esindajatega edasi, kes pikas plaanis kutsenõuete sisu eest vastutama hakkab. „Ehitusvaldkond on kiiresti muutuv ja kvalifikatsiooninõudeid tuleb ajakohasena hoida. Ministeerium on seisukohal, et see ülesanne võiks ka edaspidi jääda erialaspetsialistidest koosnevate kutsekomisjonide kätesse ning nõuded ei peaks olema liiga detailselt ministri määrusega reguleeritud, sest kutsestandardid on õigusaktidest tunduvalt paindlikumad ja dünaamilisemad ning vajavad pidevalt spetsialistide poolt täiendamist,“ tõdes Aas.

Head Uudised GoodNews