1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EKSPORDIVÕIMEKUSE ARENDAMISEKS! Ettevõtjatele pakutakse ekspordivõimekuse arendamise toetust
EKSPORDIVÕIMEKUSE ARENDAMISEKS! Ettevõtjatele pakutakse ekspordivõimekuse arendamise toetust

EKSPORDIVÕIMEKUSE ARENDAMISEKS! Ettevõtjatele pakutakse ekspordivõimekuse arendamise toetust

EAS kontorEttevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) avas Loomemajanduse arendamise meetme kolmanda vooru „Loomemajanduse valdkondades tegutsevate ettevõtete ekspordivõimekuse arendamine“.

Taotlema on oodatud loomemajanduse valdkondades tegutsevad väike- ja keskmise suurusega ettevõtjad, kelle tegevused on suunatud ekspordivõimekuse kasvatamisele, sealhulgas toetame uute toodete/teenuste turule toomist, messidel osalemist ja vajalike uuringute läbiviimist uutele turgudele sisenemiseks. Jätkutegevusi ei toetata, st vajalikud on uuenduslikud lahendused.

Projekti tulemusena eeldatakse ettevõtetelt eksporditegevuse alustamist või ekspordikäibe suurenemist. Ekspordikäibeni prognoositud tähtajaks mittejõudmise korral on EASil õigus toetus tagasi nõuda.

Meetme tegevuse eelarve on 4,2 miljonit eurot. Taotlemine jääb avatuks eelarveliste vahendite lõppemiseni.

Toetust saab 70% abikõlbulikest kuludest, 30% abikõlbulikest kuludest peab olem omafinantseering. Projekti maksimum kestus on 12 kuud. Toetuse summa on maksimaalselt 50 000 eurot (kogu projekt maksimaalselt 71 429). Toetust taotletakse e-teeninduses (https://aken.eas.ee).

Projektidesse tohib kaasata partnereid ja toetussumma jääb siis endiselt 50 000 eurot abikõlbulikest kuludest ja kogu aruandlus käib läbi taotleja.

Lisainfot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews