1. Avaleht
  2. Toode
  3. Electroluxi Disainikonkurss Ootab Tudengite Kavandeid
Electroluxi Disainikonkurss Ootab Tudengite Kavandeid

Electroluxi Disainikonkurss Ootab Tudengite Kavandeid

Sel aastal üheteistkümnendat korda toimuv rahvusvaheline Electroluxi disainikonkurss Design Lab 2013 on alanud ning 18. veebruarist võivad disainitudengid ja noored tööstusdisainerid hakata esitama oma esialgseid kavandeid teemal „Inspiratsioon linnaelust“. Esimest korda kümne aastase ajaloo jooksul on konkursil veebipõhine võistluskeskus, kus rahvas saab valida oma lemmik tulevikulahenduse.

Idee kirjelduse ja kavandi peavad osalejad esitama 15. märtsiks 2013. Sel aastal on konkurss jaotatud viide vooru, mis võimaldab osalejatel põhjalikumalt keskenduda töö erinevatele osadele. Töid hinnatakse voorude kaupa ja järgmisse ringi pääsevad vaid parimad. Electroluxi spetsialistid disaini, innovatsiooni ning teadus- ja arendustegevuse osakondadest jälgivad osalejaid kogu protsessi vältel ja annavad tagasisidet igas voorus.

Aprilli alguses avalikustatakse veebipõhises keskuses üle saja parima osaleja tulevikulahendused, mille seast valib rahvas välja oma lemmiku. Iga osaleja leheküljel on veebipõhises võistluskeskuses esitatud idee, lisainformatsioon töö esitaja kohta ja personaalne blogi, mis peaks kirjeldama põhjalikumalt tulevikulahenduse arenemise protsessi. Rahvalemmiku auhind julgustab osalejaid oma ideid ja lahendusi sotsiaalmeedias aktiivsemalt turundama ja efektsemalt esitlema. Igas voorus on rahva häältel suur osa, kuna enim hääli saanud töö saab automaatselt järgmisesse vooru.

Electroluxi Market Driven Innovation turundusdirektor Julia Lilliehöök selgitab käesoleva aasta digitaalse fookuse valikut: „Teadmiste ja kogemuste jagamine on uudsete lahenduste väljatöötamisel olulise tähtsusega – veebipõhise võistluskeskusega aitab Electrolux osalejatel jagada oma ideid erinevate elualade ja kultuuride esindajatega üle kogu maailma.”

Konkurss otsib tulevikulahendusi linnaelanikele

Selle aasta teemavalik on inspireeritud linnastumise kasvust, kuna üha enam inimesi kolib avaratest maakohtadest tiheda asustusega aladele, kus määravaks saab ruumi piiratus. Esimest korda kümne aastase ajaloo jooksul pakub konkurss osalejatele võimalust valida linnastumise teema piires kolme erineva valdkonna vahel: Ühine toiduvalmistamine, Puhas õhk ja Mugav koristamine.

Electroluxi disainidirektor Thomas Johansson ütleb: „2030. aastaks elab rohkem kui 60 protsenti kogu maailma rahvastikust linnades, mis omakorda mõjutab meie eluviisi tulevikus. Me julgustame osalejaid kujundama sisukaid, innovatiivseid ja unikaalseid lahendusi, mis vastaksid tuleviku kasutaja vajadustele.“

Lõppvooru pääseb kaheksa parimat tudengit, kelle seast valib rahvas veebihääletuse teel oma lemmiku ja tiitli võtja saab 1000 euro suuruse eriauhinna. Konkursi Design Lab 2013 võitja saab auhinnaks pooleaastase tasustatud praktikakoha Electroluxi rahvusvahelises disainikeskuses ja 5000 euro suuruse auhinnaraha. Teist ja kolmandat kohta premeeritakse vastavalt 3000 ja 2000 euro suuruse auhinnarahaga.

Electrolux Design Lab on iga-aastane võistlus, mis sai alguse 2003. aastal. Electrolux korraldab Design Lab’i eesmärgiga leida turulolevaid uusi talente. Noorte disaineritega koos töötamine annab inspiratsiooni tuleviku kodumasinate väljatöötamiseks ja sündmuse korraldamine võimaldab nii Electroluxil kui ka finalistidel suhelda maailmaklassi disaineritega. Võistlust korraldatakse igal aastal erineva alateemaga ja erinevates linnades.

Head Uudised GoodNews