1. Avaleht
  2. Äri
  3. Elektrisõidukite laadimisvõrgustikku rajav Eleport kaasas kapitali ja jätkab kiiret kasvu
Elektrisõidukite laadimisvõrgustikku rajav Eleport kaasas kapitali ja jätkab kiiret kasvu

Elektrisõidukite laadimisvõrgustikku rajav Eleport kaasas kapitali ja jätkab kiiret kasvu

Eesti üks suurim ning kogu Baltikumis ja Poolas kiiresti laienev elektrisõidukite avalike laadimisjaamade arendaja Eleport kaasas A-seeria rahastusringis kapitali juhtivale rahvusvahelisele erakapitalifirmale Partners Group kuuluvalt Põhja-Euroopa rohelise energia ettevõttelt Gren. Investeeringu toel kavatseb Eleport oluliselt kiirendada elektrisõidukite laadijate kasutuselevõtmist siinses regioonis ning alustada laienemist järgmistele turgudele Kesk- ja Ida-Euroopas.

Eleportil on Eestis, Lätis ja Leedus üks suurimaid avalikke laadimisvõrgustikke ning lähiaastatel on kavas juurde rajada tuhandeid uusi avalikke laadimisjaamasid. Mugavaks laadimiseks on Eleportil oma telefonirakendus, mis võimaldab leida endale kõige lähemal asuva laadija ning monitoorida sõiduki laadimisega seotud andmeid.

Foto: Eleport

Eleporti kaasasutaja ning tegevjuhi Raul Potisepa sõnul on Balti riikides ja Poolas tugevalt kanda kinnitanud Eleport valmis täiendava kapitali toel kiiresti oma tegevust laiendama. „Euroopa Liidu institutsioonide hiljutine kokkulepe keelustada uute sisepõlemismootoriga autode müük alates 2035. aastast näitab, et kliimamuutustega võitlemisel on üleminek elektriautodele vältimatu. Selge signaal on saadetud autotööstusele elektriautode kättesaadavamaks muutmiseks. Eleporti eesmärk on nüüd elektriautode laadimisvõimaluste hüppelise kasvuga toetada üleminekut heitmevabale transpordile,“ selgitas Potisepp.

„Meil on eriti hea meel ja suur tunnustus, et rahastusringi tulemusel lisandus strateegilise investorina justnimelt tulevikuvaatega energialahendustesse panustav Gren. Eleporti laienemisel järgmistele turgudele on uue investori kogemus ja ekspertiis meile suureks eeliseks,“ lisas Potisepp.

Eleporti laienemisel järgmistele turgudele on uue investori kogemus ja ekspertiis meile suureks eeliseks.

Foto: Eleport

Greni tegevjuhi Ilkka Niiraneni sõnul kattub Eleporti tehtud investeering Greni eesmärgiga pakkuda oma klientidele jätkusuutlikke energialahendusi. “Jätkusuutlikkuse saavutamisel on oluline keskenduda ka rohelisele innovatsioonile ja tehnosiirdele transpordisektoris. Näeme Eleporti tugeva ja paindliku ettevõttena, kes on pikaajalise tegevuse tulemusel saavutanud eelise olla elektritranspordi arendamisel üks eeskäijatest. Eleporti meeskonnal on oma valdkonnas tunnustatud tegijatena ühed parimad võimalused pakkuda reaalseid lahendusi kliimamuutuste vastu võitlemisel,” lisas Niiranen.

Jätkusuutlikkuse saavutamisel on oluline keskenduda ka rohelisele innovatsioonile ja tehnosiirdele transpordisektoris.

Foto: Eleport

Eleporti on varem investeerinud Skype’i asutajate investeerimisfond Ambient Sound Investment ning Jaak Roosaare osalusega Scandium Kinnisvara. Selle aasta aprillis kaasas Eleport investeeringu ning alustas strateegilist koostööd auto- ja sõidujagamisvaldkonnas Boltiga, et sõlmida Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas lepingud 750 elektriauto laadimisseadme paigaldamiseks nelja riigi kõige sagedamini külastatavatesse kohtadesse.

Head Uudised GoodNews