1. Avaleht
  2. Toode
  3. Elektroonikaettevõte Incap kasvatas aastaga käivet 50%
Elektroonikaettevõte Incap kasvatas aastaga käivet 50%

Elektroonikaettevõte Incap kasvatas aastaga käivet 50%

Saaremaal tegutseva Incapi elektroonikatööstuse emafirma esialgsed majandustulemused näitavad koroona-aastast hoolimata 50% käibe kasvu ja 35% ärikasumi kasvu. Jätkuvat kasvu prognoositakse ka aastaks 2021.

Incapi presidendi Otto Richard Puki sõnul oli möödunud aasta kõigi jaoks tõsine väljakutse ja tõi ebakindlust ka Incapile. “Pidime pandeemia tõttu tööd ümber korraldama ja ka tehaseid ajutiselt sulgema, kuid suutsime sellegipoolest kriisist läbi saada ja püsida kasvustrateegia kursil,” selgitas ta.

“Meie kasvu taga on peamiselt AWS Electronics Groupi omandamine, aga samuti ka ettevõtte tugev orgaaniline kasv teisel poolaastal eeskätt nii tänu India tehase arengutele kui ka uute omandatud ettevõtete edukatele integreerimisele,” rääkis Pukk, kelle sõnul oli ettevõtte kasvustrateegia oluliseks verstapostiks 2020. aastal ka üle märgitud 10,9 miljoni euro suurune aktsiaemissioon.

Ettevõtte laienemise ning Eestis ja Indias toimunud värbamistegevuse tulemusel kasvas kogu Incapi grupi meeskond 834 töötajalt 1902-ni, kellest ligi 100 töötab Kuressaare tehases. “Mul on hea meel näha Incapi pere kasvamas. Samuti olen väga tänulik kogu meie tiimile märkimisväärse vastupidavuse ja paindlikkuse eest möödunud keerukal aastal. Tänan ka meie kliente ja osanikke nende usalduse eest,” sõnas Pukk.

2021. aastat alustas ettevõte tugevate tellimustega, mis kindlustavad Incapi kasvueesmärgid. “Samuti hoiame silmad lahti ja oleme avatud, et leida võimalusel veel ettevõtteid, kelle liitmine Incapiga sobiks meie põhimõtetega ja võimaldaks meil ka geograafiliselt laieneda,” avas Pukk ettevõtte tulevikuplaane. Ettevõte prognoosib käesolevaks aastaks jätkuvat käibe ja kasumi kasvu.

Incap Corporation on elektroonikaseadmete tootja, mis tegutseb Soomes, Eestis, Indias, Slovakkias, Suurbritannias ja Hongkongis ning annab tööd umbes 2000 inimesele. Incapi aktsia on Nasdaq Helsingi börsil noteeritud alates 1997. aastast. 2019. aastal oli Incap Grupi käive 71 miljonit ja ärikasum 10,1 miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews