1. Avaleht
  2. Äri
  3. Elektroonikatööstusettevõte Incap tähistab 35. sünnipäeva
Elektroonikatööstusettevõte Incap tähistab 35. sünnipäeva

Elektroonikatööstusettevõte Incap tähistab 35. sünnipäeva

Saaremaal elektroonikat tootva Incapi emafirma tähistab täna 35. sünnipäeva. Ettevõte sai alguse 1985. aastal Soomes ja on nüüdseks eestlasest juhi Otto Pukki juhtimisel kasvanud maailma saja juhtiva elektroonikatööstusettevõtte hulka ning ettevõttel on viis tehast Indias, Eestis, Suurbritannias ja Slovakkias.

Tipptehnoloogilise sisseseadega elektroonikat tootva Incapi rahvusvahelise grupi juhi Otto Richard Pukki sõnul on Incap Eestis tegutsenud 20 aastat, kuid ettevõtte sai alguse 35 aasta eest Soomes. Tootmine viidi Soomest ajapikku Eesti ja India tehastesse. Järgmine suurem laienemine toimus sel aastal, mil Incap omandas 100-protsendilise osaluse AWS Electronics Groupis ning sellega kaasnevad tehased Suurbritannias ja Slovakkias.

Pukki sõnul on Incap arenenud aastate jooksul allhankijast keerukate elektroonikatööstusteenuste pakkujani, kel on kliente väga eri sektorites, alates tarbijaelektroonikast kuni militaar- ja meditsiinisektorini välja. Lõviosa ehk 90% Incapi Eesti Kuressaare tehases valmivast toodangust läheb Skandinaaviasse. Incapi Suurbritannia ja Slovakkia tehaste toodang aga läheb nii Suurbritanniasse ja Kesk-Euroopasse kui ka USAsse ja Kagu-Aasiasse. Suurimad Incapi tehased asuvad Indias, kust saadetakse toodangut klientidele üle kogu maailma.

Otto Pukk asus Incap Electronics Eestit juhtima 2015. aastal ning 2018. aastal sai Pukk Soome börsifirma Incap Corporationi presidendiks ja tegevjuhiks. Pukk usub, et ettevõte on praegu tugevas seisus tänu detsentraliseeritud juhtimisele, mis tagab ettevõtte kõikides protsessides innovatsiooni. “Incapi on viimastel aastatel teinud tugevaid tulemusi kindlasti suuresti tänu sellele, et oleme kiired, paindlikud ja efektiivsed. Meil ei ole n-ö peakontorit, kliendid ja partnerid kohtuvad alati otsustajatega ehk Incapi spetsialistidega, kes võtavad kohapeal vastu otsuseid ja vastutavad oma töö eest,” selgitas Pukk. “Incap tegutseb väga suure potentsiaaliga tööstusharus ja oleme tugev ettevõte, seega usun, et me tähistame veel ka 50. ja 100. juubelit,” oli Pukk lootusrikas.

Incap Corporation on elektroonikaseadmete tootja ja usaldusväärne koostööpartner. Rahvusvahelise ettevõttena toetab Incap kliente alates suurtest rahvusvahelistest ja keskmise suurusega ettevõtetest kuni väikeste idufirmadeni kogu nende tootmise väärtusahelas. Incap pakub tipptasemel tehnoloogiat, mida toetavad ettevõtlik firmakultuur ja kõrgelt kvalifitseeritud töötajad. Ettevõte tegutseb Soomes, Eestis, Indias, Slovakkias, Suurbritannias ja Hongkongis ning annab tööd umbes 1300 inimesele. Incapi aktsia on Nasdaq Helsinki Ltd börsil noteeritud alates 1997. aastast.

Head Uudised GoodNews