1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Elisa 4G internet on Tallinnas parima siseleviga
Elisa 4G internet on Tallinnas parima siseleviga

Elisa 4G internet on Tallinnas parima siseleviga

elisa_logoElisa poolt Tallinnas käesoleva aasta märtsis 4G LTE võrkudes läbiviidud laiaulatuslike mõõtmistulemuste kohaselt pakub kõige paremat siselevi pealinnas Elisa.

Elisa võrgujuht Andrus Kaarelsoni sõnul andsid selle aasta märtsis kliendiseadmetega läbiviidud võrdlevad mõõtmised erinevate operaatorite LTE levialades Elisale kõige parema keskmise signaalitugevuse.

„Keskmine signaalitugevus näitab, millised on 4G interneti võimalused jõuda siseruumidesse – mida madalam on sagedus, seda paremini jõuab see tuppa,“ selgitas Elisa võrgujuht. „Elisa 4G LTE võrgu signaalitugevus oli kõige parem ehk -88,7dBm, EMT-l oli see -92,6 ning Tele2-el -96,3dBm-i,“ tõi Kaarelson välja hiljutised mõõtmistulemused.

Kaarelsoni sõnul on Elisa leviala ehitamise strateegia otseselt kliendikeskne ning lähtub kliendi kasutusvajadustest. Kuna Emori uuringu tulemuste järgi kasutab 70% klientidest mobiilset internetti siseruumides, siis on Elisa rõhuasetus siselevil. Seetõttu on Elisa 4G interneti leviala välja ehitatud madalatel sagedustel, mis tagab kvaliteetse levi ka hoonetes.

Elisa kasutas mõõtmistel kolme 4G-e kliendiseadet, mis annavad õige pildi reaalsest kliendi kasutuskogemusest. Kõik seadmed olid mõõtmiste ajal lukustatud 4G võrku.

Mullu rajas Elisa operaatoritest enim 4G LTE tugijaamasid, mis võimaldab Elisal pakkuda parima kasutuskogemusega 4G internetti üle kogu Eesti. Elisa kvaliteetse 4G internetiga on kaetud 95% Eestimaast.

Head Uudised GoodNews