1. Avaleht
  2. Teenus
  3. Elisa arendas esimesel poolaastal jõudsalt andmesidevõrku valmistudes sügiseseks kaugtöö laineks
Elisa arendas esimesel poolaastal jõudsalt andmesidevõrku valmistudes sügiseseks kaugtöö laineks

Elisa arendas esimesel poolaastal jõudsalt andmesidevõrku valmistudes sügiseseks kaugtöö laineks

Aasta esimeses pooles täiendas Elisa raadiovõrku ligi 300 tugijaamas üle Eesti ja tõi ülikiire interneti valmidus üle 16 000 majapidamisele koju kätte, valmistudes nii sügiseseks kaugtöö laineks. Aasta teises pooles jätkab ettevõte uute tugijaamade, mahulaienduste ja optikavõrgu rajamisega.

Andmesidevõrgu arendused toimuvad Elisas igakuiselt, tõstes Elisa raadiosidevõimekust ja viies ülikiiret kaablivõrku tuhandete uute inimesteni. Tänavuse aasta esimeses pooles rajas Elisa ülikiiret optikavõrku peamiselt Lasnamäel, Mustamäel ja Kesklinna linnaosades. Kokku tagas Elisa optikavõrgu ligipääsu üle 16 000 majapidamisele. Lisaks said riiklikult toetatud partnervõrkude kaudu Elisa teenuste valmiduse üle 2000 majapidamise Harju, Pärnu, Valga, Jõgeva, Tartu ja Võru maakondades.

Foto: Unsplash

Elisa mobiilsidevõrku arendati samuti jõudsalt edasi, kui kokku rajati 26 uut tugijaama ja 7 uut masti Võru, Kambja, Saue, Lääne-Harju, Harku ja Saare vallas. Võrkude tulevikukindluse nimel lisati täiendavaid 1800, 2100 ja 2600 MHz sageduskihte kokku 512, mis jaotusid 278 erineva tugijaama peale Harjumaal, Ida-Virumaal, Järvamaal, Raplamaal, Saaremaal, Tallinnas, Tartumaal ja Võrumaal.

Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli lausus, et pinevad ajad ühiskonnas ja suured suvised sündmused mõjutavad oluliselt klientide andmesidekasutust ja parema kliendikogemuse tagamiseks käib võrgu arendamine strateegiliselt. „Tänavu esimesel poolaastal on käinud arendus uute tugijaamade ja mahulaienduste näol, kus arvestame sügiseste koormuste liikumist tagasi linnadesse ning nende ümbrustesse. Seetõttu on suurem fookus täiendavate sageduskihtide lisamisel ja optikavõrgu arendamisel, mis tagavad inimestele veelgi paremad võimalused kiire interneti kasutuseks.“

Suviste suursündmuste puhul on Elisa erinevad üritused varustanud ka mobiilsete tugijaamadega. Näiteks Rally Estonia massidega toimetulekuks viidi Lõuna-Eestisse koguni neli liikuvat tugijaama, mis tagasid rallifännidele veelgi parema sideteenuste kvaliteedi.

Teisel poolaastal jätkuvad leviarendused sügiseste koormuste leevendamiseks uute tugijaamade ja mahulaienduste näol ning optikavõrku laiendatakse veel 17 000 aadressini. Uusi tugijaamu lisatakse ka valmivatele büroomajadele, kaubanduspindadele ja spordikeskustele. Möödunud aastal tegi Elisa kaabelvõrgus arendusi nii olemasoleva koaksiaalkaabli mahtusid laiendades, optika võrku ehitades kui ka teenusega kaetud ärimajade leviala suurendades.

Head Uudised GoodNews