1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EMT klientidele alanevad rändlusteenuste hinnad
EMT klientidele alanevad rändlusteenuste hinnad

EMT klientidele alanevad rändlusteenuste hinnad

EMTVastavalt muudatustele Euroopa Parlamendi ja Nõukogu roamingumääruses on alates 01.07.2014 EMT klientidele Euroopa majanduspiirkonna (EEA) riikide piires väljuva kõne hind 0,228 eurot minut (koos käibemaksuga) ja vastuvõetava kõne hind 0,06 eurot minut (koos käibemaksuga).

Kuna operaatoril on võimalik pakkuda kehtestatud määrusest soodsamaid tingimusi, säilitab EMT oma lepingulistele klientidele tasuta vastuvõetava kõne Lätis LMT ja Leedus Omniteli võrgus ning pakub Soomes Sonera võrgus iga vastuvõetava kõne esimest minutit tasuta. Sõnumi hinnaks on alates 1.juulist 0,072 eurot (käibemaksuga).

Internetile kehtivad välismaal EMT kliendile jätkuvalt päevalaed, mille hinnastuse loogikat EMT alates 1. juulist kliendisõbralikumaks muudab. Balti- ja Skandinaavia maades kehtib erakliendile päevalagi 2,94 eurot 100 MB ning teistes Euroopa tsooni riikides 5,75 eurot 100 MB eest. Ärikliendile lisandub hinnale käibemaks. Interneti päevalael Balti- ja Skandinaavia maades ning Euroopa tsooni maades langeb ka maksustatava MB hind ning maksab senise 0,54 euro asemel 0,24 eurot/MB.

Muudatus on ka roamingtsoon 3 (USA, Kanada, Venemaa, Türgi, Ukraina, Valgevene) päevalae hinnastuses, kus päevalagi on nüüdsest erakliendile 9,95 eurot 100 MB eest, ärikliendile lisandub käibemaks.

Eelnevalt oli päevalagede osas jaotus telefonis või arvutis kasutatava teenusepaketi internetimahu ja hinna vahel, nüüdseks ühtlustub see kõikide pakettide lõikes. Kõigis kolmes tsoonis saavad kliendid internetimahtu tänase 20MB (teenusepakett telefonis) või 50MB (teenusepakett arvutis) asemel 100MB (nii telefonis kui arvutis).

Interneti päevalagi kehtib vaikimisi kõikidele EMT klientidele Euroopa riikides ja valitud mitte-Euroopa riikides. Nii on klientidel võimalik mugavalt kasutada internetti ka välismaal nutitelefoni, tahvel- või sülearvutiga muretsemata suurte arvete pärast. Päevalae täitumisel teavitab EMT klienti SMSga ning pakub võimalust mahtu soovi korral juurde tellida. Juhul, kui klient mahtu juurde ei osta, piiratakse internetiühendus antud kalendripäeva lõpuni.

EEA riigid on Austria, Belgia, Bulgaaria, Gibraltar, Hispaania, Holland, Horvaatia, Iirimaa, Island, Itaalia, Kreeka, Küpros, Leedu, Liechtenstein, Luxembourg, Läti, Malta, Monaco, Norra, Poola, Portugal, Prantsusmaa, Rootsi, Rumeenia, Saksamaa, San Marino, Slovakkia, Sloveenia, Soome, Suurbritannia, Taani, Tšehhi, Ungari, Vatikan, Prantsuse Guajaana, Martiguesi, Guadeloupe ja Reunioni saar ning Kanaari, Assoori ja Madeira saared.

Teistes riikides toimub teenuste tasustamine vastavalt EMT üldisele roamingu hinnakirjale. EMT soovitab tutvuda sihtriigi roaming-hindadega kindlasti alati enne reisileminekut kodulehel või EMT Travel äpi vahendusel.

Head Uudised GoodNews