1. Avaleht
  2. Äri
  3. Enefit Volt ehitab Rannakalda arenduses elektriautode laadimislahendused
Enefit Volt ehitab Rannakalda arenduses elektriautode laadimislahendused

Enefit Volt ehitab Rannakalda arenduses elektriautode laadimislahendused

Enefit Volt ehitab Arco Vara Rannakalda uusarenduses välja elektriautode laadimislahendused.

Tegemist on pilootprojektiga, millest edaspidi võib saada uus normaalsus, leiavad Arco Vara tegevjuht Miko Niinemäe ja Enefit Volti äriarendusjuht Kert Pääbo. Projekti käigus rajatakse valmidus igale parkimiskohale elektriauto laadimisjaama paigaldamiseks. Kui parkimiskoha omanik soetab elektriauto ja soovib laadimisteenust, saab ta selle rentida või osta.

Enefit Volt pakub laadijaid renditeenusena taskukohase kuutasu eest, millele lisandub ühekordne standardpaigalduse hind. Renditeenusega on kaetud hooldused, 24/7 klienditugi ja piisavas koguses igakuist laadimiskrediiti Eesti suurimas avalikus laadimisvõrgustikus. “Laadimiseks saab kasutada nii RFID-kaarti, mis toimib ka avalikus võrgus, kui ka mobiilirakendust. Nende kasutamisega on tagatud, et keegi teine kliendi laadijat kasutada ei saa,” selgitas Pääbo.

Mobiiliäpi kasutamine võimaldab autoomanikul ajatada laadimist soodsaimale ajale. “Ühendame laadijad võrku targalt, mis aitab kasutada ära maja liitumisvõimsust ilma, et peaks tegema lisakulutusi selle tõstmiseks või muretsema kaitsmete väljalöömise ja ülekoormuse pärast,” lisas Pääbo.

Rannakalda arendus on Stroomi ranna äärse Kodulahe kvartali uus etapp. “Rannakalda arendus koosneb kolme- ja neljakordsetest kortermajadest, kus kokku 108 kodu ja lisaks viis äripinda. Uusarenduse juurde käib ka maa-alune parkla,” tutvustas Niinemäe. “Rannakalda teeb eriliseks just asukoht, mis on nii mere ääres kui võimalik. Kortermajade ja mere vahele jääb üksnes Stroomi rannast Rocca al Maresse kulgev kergliiklustee, mis kindlasti pakub elukeskkonnale väärtust juurde.”

Rannakalda majade valmimine on planeeritud aastasse 2023. Korterite eelmüük algab juba sellel kuul.

Head Uudised GoodNews