1. Avaleht
  2. Äri
  3. Enesearengu teejuht Tiit Trofimov annab nõu: kuidas saaks juht kodus töötamise mugavamaks teha?
Enesearengu teejuht Tiit Trofimov annab nõu: kuidas saaks juht kodus töötamise mugavamaks teha?

Enesearengu teejuht Tiit Trofimov annab nõu: kuidas saaks juht kodus töötamise mugavamaks teha?

“Iga hooliva juhi kohustus ja eesmärk on küsida iga töötaja käest, millised võimalused tal kodus on, mis keskkonnas ta viibib, palju on tal segavaid faktoreid ning vastavalt sellele leida lahendused,” rõhutab enesearengu teejuht ja nõustaja Tiit Trofimov. Kui töötajal on suur pere, väikesed lapsed, saab juht näiteks soetada Bluetooth kõrvaklapid, mis aitavad müravabalt tööle keskenduda. Mõni vajab aga hoopis näiteks korralikku arvutilauda. Seega on oluline, kui juht küsiks inimlikult, mida ta saaks töötajate heaks teha, et nad saaksid paremini tööle keskenduda.

On oluline, kui juht küsiks inimlikult, mida ta saaks töötajate heaks teha, et nad saaksid paremini tööle keskenduda. 

Kontoriruumi saab luua ka läbi veebi

Kontoris töötades toimis kommunikatsioon hästi, ent nüüd peab asju ajama läbi interneti. Selleks soovitab Trofimov kokku leppida mingi internetikeskkond, näiteks Skype, Zoom, omavaheline vestlus WhatsAppis või Messengeris. Trofimov soovitab korraldada läbi veebi ühine kontoriruum, kus kõigil on 1-3 tundi kaamerad sees ning saab jooksvalt küsida nõu, rääkida ehk mingitest ideedest.

Et muuta koos töötamine meeleolukamaks, soovitab Trofimov näiteks, et iga päev võiks keegi anda ühe nimekirja muusikat, mida tema päeva jooksul kuulab. Teiste inimeste muusikamaitse kuulamine aitab tajuda, et kogu tiim on muusikas sees. “Siis võiks vaadata, kuidas see mõjub ja ideid toob!” soovitab ta proovida juhil algatada selline idee.

Head idee!

Iga päev võiks keegi anda ühe nimekirja muusikat, mida tema päeva jooksul kuulab.

 

Unustada ei tohiks füüsilist aktiivsust

Kuna kodus on palju istumist, soovitab Trofimov teha kogu tiimiga joogaharjutusi. Selleks saab näiteks tellida videojoogatunnid, kus juhendaja annab kätte nipid, kuidas end venitada.

Kõige olulisem on tema sõnul painutamine ja sabakondi venitamine, et sinna ei jääks sisse pinged.

Niisama oluline on end aeg-ajalt ringutada, isegi toolil istudes – miks mitte juhil aeg-ajalt seda töötajatele meelde tuletada? “Toetad vastu tooli seljatuge ja proovid end läbi tahapoole painutuse venitada ja selgroogu paika saada,” juhendab ta. “Üks olulisemaid asju on tulla toengpõlvitusse ja hakata keha liigutama nii, et hingad sisse, tood selja nõgusaks, pea kuklasse, hingad välja ja viid selja kumeraks, et selg liikuma saada, sest pikalt sundasendis istudes jääb selg ja energia kinni.”

Hea harjutus!

  • Hea harjutus on ka panna käed lauale, viia tuhar tahapoole ja sirutada selga.
Head Uudised GoodNews