1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ettevõtluse parimad edendajad on Lääne-Harju ettevõtlusinkubaator ja Tudengisatelliidi programm
Ettevõtluse parimad edendajad on Lääne-Harju ettevõtlusinkubaator ja Tudengisatelliidi programm

Ettevõtluse parimad edendajad on Lääne-Harju ettevõtlusinkubaator ja Tudengisatelliidi programm

Konkursi „Tunnusta ettevõtluse esindajat 2013″ žürii kuulutas mais Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis pärast lõppvooru esitlusi välja parimad projektid, milleks on Lääne-Harju ettevõtlusinkubaator ja Tudengisatelliidi programm.

Žürii esimehe, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri Ahti Kuninga sõnul otsustas selle aasta võidu projektide omaalgatuslikkus, initsiatiivikus ning mitmete väga erinevate osapoolte koostöö. Lääne–Harju ettevõtlusinkubaatori puhul väärib esile tõstmist kohalike juba edukate ettevõtete algatus tuua piirkonda juurde uusi ettevõtteid, siduda neid oma äridega ja panustada seeläbi piirkonna arengusse, Tudengisatelliidi programm seevastu viis kokku sadakond erinevat osalist nii Eesti kui ka välisülikoolidest ja ettevõtetest, õpetas tudengeid juhtima väga keerulist projekti, innustades neid tegelema ettevõtlusega ning lõi arvukaid kontakte edaspidiseks. Mõlemal võitjal on ka selge perspektiiv, kuidas tulevikus edasi tegutseda. „Tänavust konkurssi iseloomustas kõrge tase ning see, et projektid olid suunatud väga erinevatele sihtrühmadele, sh noortele, juba tegutsevatele, aga ka alles alustavatele ettevõtjatele,” lisas Kuningas.

Kuninga sõnul on Eesti ettevõtlusaktiivsus viimastel aastatel kasvanud ning käesoleva konkursi eesmärk ongi tunnustada neid, kes sellele aktiivsuse suurenemisele ühel või teisel moel kaasa aitavad. „Lõpuks taandub ju eestlaste majanduslik heaolu ikkagi meie ettevõtjate tegevusele ning mida rohkem on ettevõtjaid, seda suurem on nende tegevusest saadav kasu meile kõigile,” lisas Kuningas.

Konkursile oodati algatusi ja projekte kuues kategoorias, mis toetavad ettevõtliku vaimu edendamist, ettevõtluskeskkonna parendamist, ettevõtlusalastesse oskustesse investeerimist, ettevõtluse rahvusvahelistumise toetamist, roheliste turgude ja ressursside kasutamise arengu toetamist ning vastutustundliku ja kaasava ettevõtluse arendamist.

Osaleda said kõik Eesti valitsus- ja omavalitsusasutused koos allasutustega, ettevõtluse tugiorganisatsioonid, haridus- ja noorteorganisatsioonid ning samuti kõik institutsioonid, sihtasutused ja mittetulundusühendused. Era- ja kolmandast sektorist oodati konkursile algatusi, mille puhul oli toimunud koostöö avaliku sektoriga.

Konkursi žüriisse kuulusid MKMi, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja, Siseministeeriumi, EBSi ja EASi esindajad.

Juba seitsmendat aastat toimunud konkurss on Eesti eelvooruks üleeuroopalisele „Euroopa ettevõtluse edendamise auhinnad 2013″ konkursile, mis toimub tänavu novembris Leedus. Varasematel aastatel on Eesti eelvooru võitnud teiste seas näiteks programm ENTRUM, e-majandusaasta aruanne, veebikeskkond TestMarket.eu, Äriregistri Ettevõtjaportaal ning ettevõtluskonkurss „Ajujaht”.

Head Uudised GoodNews