1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ettevõtlusminister arutas maapiirkondade rahastamisvõimaluste parandamist
Ettevõtlusminister arutas maapiirkondade rahastamisvõimaluste parandamist

Ettevõtlusminister arutas maapiirkondade rahastamisvõimaluste parandamist

Majandusministeeriumis kogunesid Rene Tammisti kutsel pangaliidu liikmed ning Kredexi ja Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhid, et üheskoos leida lahendus maapiirkondades ettevõtluse edendamiseks.

Ettevõtlusminister Tammisti sõnul on maapiirkondades laenu saamine keerulisem kui näiteks suurlinnades. “Ümarlaual püüdsime jõuda selgusele, kuidas on senised riigi toetusmeetmed toiminud ja kas koostöös on võimalik finantseerimisvõimalusi veelgi parandada ja muuta laenuraha kättesaadavamaks ka väljaspool tõmbekeskuseid,” ütles Tammist.

Tagatise realiseerimise keerukuse ja võimaliku turu väiksuse tõttu on maapiirkondades kinnisvaraostu finantseerimine komplitseeritum, samal ajal on suurtes linnades äritegevus aktiivsem ja võimalik kinnisvaramüük lihtsam. Väljaspool Tallinnat, Tartut ja Pärnut on keskmine laenusumma Eesti keskmisest oluliselt madalam, mis näitab nende piirkondade väiksemat võimet raha kaasamiseks.

Võimalike lahendustena kaaluti kohtumisel riigi käendusmahtude suurendamist, korterelamute renoveerimise toetusmäärade tõstmist ning Kredexi või Maaelu Edendamise Sihtasutuse otselaenude väljastamist arenguks toetust vajavatele ettevõtjatele ja korteriühistutele.

Head Uudised GoodNews