1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ettevõtlusnädalal toimub ligi 200 üritust üle Eesti
Ettevõtlusnädalal toimub ligi 200 üritust üle Eesti

Ettevõtlusnädalal toimub ligi 200 üritust üle Eesti

ettevotlusnadalAlates tänasest kuni nädala lõpuni toimub iga-aastase ettevõtlusnädala raames ligi 200 üritust üle Eesti. Nädala eesmärgiks on arendada inimestes ettevõtlikku eluhoiakut, soosivat suhtumist ettevõtlusesse, luua koostöövõrgustikke ning innustada kasvupotentsiaaliga ettevõtjaid astuma ettevõtluses edasisi samme.

„Ettevõtlusnädalaga tahame juhtida avalikkuse tähelepanu ettevõtlikkusele ja ettevõtjate rollile meie majanduses, et ettevõtjaks olemist senisest enam väärtustada ja ühtlasi motiveerida meie inimesi olema rohkem ettevõtlikumad ja julgemad,“ ütles ettevõtlusminister Liisa Oviir. „Teeme tööd selle nimel, et tulevikus oleks ettevõtlikkus integreeritud juba alates esimestest klassidest meie kooliprogrammidesse ja olen kindel, et ettevõtlusnädala sündmuste hulgast leiab igas vanuses inimene endale midagi huvipakkuvat ja tulevikku suunavat“.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimehe Hanno Tombergi sõnul on ettevõtlusnädal vajalik traditsioon, mis aitab ettevõtlustemaatikat erinevais Eestimaa paigus fookusesse tõsta. „Eesti tänane probleem on toodete madal lisandväärtus ja võimekus kasvada Eestist väljapoole,“ lausus Tomberg. „Leian, et järgmiste aastate suur eesmärk on luua rohkem tootearendust kohapeal, mitte seda ainult sisse osta. Seetõttu tuleb ettevõtlusnädalal rääkida ka uutest lahendustest, mille lõppeesmärk on Eesti teadusasutusi kaasates töötada välja uusi tooteid.“

Nädala tähtsündmuseks on ettevõtja päeval, 6. oktoobril Tallinnas Vaba Laval toimuv Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse konverents „Liftiga tulevikku“, mis seekord keskendub ettevõtjate endi arengulugudele. Ürituse peaesinejaks on islandlane Magnus Scheving, kes pärast edukat karjääri sportaeroobikas tegi kannapöörde ja lõi oma lastesaate. See saatesari osutus ülipopulaarseks ja on tänaseks jõudnud teleekraanidele enam kui sajas riigis üle maailma.

Konverentsil räägivad oma ettevõtjaks kujunemise lugusid ka pikalt Eestis elanud ja siinsel ärimaastikul tegutsenud Sonny Aswani ning noorte ettevõtjate nimel startupi Weps tegevjuht Jorma Jürisaar. Lisaks astuvad üles tänavuse Ettevõtluse Auhinna nominendid – Technomar & Adrem OÜ, Vecta Design OÜ ja Hektor Design Hostels OÜ.

Kolmapäeval, 5. oktoobril toimub Tallinnas Viru Keskuse Rahva Raamatu kaupluses Arvamuspäev, kus ettevõtjad, ettevõtlusorganisatsioonid ja riigi esindajad diskuteerivad ettevõtjatele mõeldud Euroopa Liidu toetuste vähenemise, kvalifitseeritud tööjõupuuduse ja ettevõtjate hääle kostumise üle ühiskonnas. Kell 11.00 algavale kolmetunnisele üritusele on oodatud kõik ettevõtlusest huvituvad inimesed, kes saavad ka oma sõna kaasa öelda.

Lisaks võtavad ettevõtlusnädala ajal Ettevõtlikkus Kooli projekti raames koolitee ette ligi 100 ettevõtjat ja tippjuhti, et rääkida oma lugu ja innustada noori ettevõtlusele. „Näeme, kuidas ettevõtlusega tegelemine algab täna juba gümnaasiumiastmes, mistõttu pean ülimalt oluliseks ettevõtjate isiklikku eeskuju ja oma lugude jagamist meie koolides,“ ütles EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg.

Ettevõtlusega seonduvaid üritusi jääb ka järgmisesse nädalasse, kui 13. oktoobril toimuval Ettevõtluse Auhinna galal kuulutatakse välja tänavused Eesti parimad ettevõtted. Üritusest teeb otseülekane ERR.

Ettevõtlusnädala näol on tegemist iga aasta oktoobri esimesel täisnädalal toimuva üle-eestilise sündmusega. Tänavu juba kaheksandat korda toimuva ettevõtlusnädala programmi moodustavad ettevõtlikkust edendavad kohalikud algatused üle kogu Eesti – Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Viljandis, Võrus, Jõgeval, Kuressaares, Raplas ja Valgas, kuid ka paljudes teistes maakondade tõmbekeskustes ja väiksemates piirkondades. Enamik sündmuseid on osavõtjatele tasuta. Rohkem infot ettevõtlusnädala kohta leiab kodulehelt www.eas.ee/ettevotlusnadal ning Facebook’ist www.facebook.com/ettevotlusnd.

motle-suurelt

Head Uudised GoodNews