1. Avaleht
  2. Toode
  3. Farmi tõi esimesena turule laktoosivaba hapukoore
Farmi tõi esimesena turule laktoosivaba hapukoore

Farmi tõi esimesena turule laktoosivaba hapukoore

Maag Piimatööstus tõi Eestis esimesena turule laktoosivaba 10-protsendilise rasvasisaldusega hapukoore. Selles on kõik olulised põhitoitained ning vajalikud mineraalained koos kaltsiumi- ja fosforiühenditega.

Maag Piimatööstuse turundusjuht Ruta Kallaspoolik rääkis, et hapukoor ja teised hapendatud piimatooted sisaldavad tänu piimhappebakteritele juba loomulikult vähe laktoosi. „Lõhustasime selle vähese laktoosi ning nüüd sobib toode ka neile, kes laktoosi üldse ei talu,“ märkis Kallaspoolik.

Laktoositalumatus on ainevahetushäire, mille põhjuseks on laktaasi puudulikkus. Laktaas on ensüüm, mis lõhustab soolestikus laktoosi ehk piimasuhkru kaheks lihtsuhkruks (glükoosiks ja galaktoosiks), et see saaks imenduda peensoolest verre ning osaleda ainevahetuses. Kui laktaasi pole piisavalt, liigub laktoos peensoolest jämesoolde, kus mikroobid seda lagundavad ja mille tagajärjel tekivadki inimesel gaasid ning muud soolevaevused.

Sel sügisel tuli Maag Piimatööstus turule laktoosivabade toodetega ning lisaks hapukoorele on praegu valikus kolme sorti laktoosivabu jogurtijooke. Farmi laktoosivaba hapukoor on 200-grammises pakendis ning 100 grammi toote toiteväärtus on 118 kcal.

Head Uudised GoodNews