1. Avaleht
  2. Toode
  3. Fitbit Ace soovib tõsta laste aktiivsusnäitajaid
Fitbit Ace soovib tõsta laste aktiivsusnäitajaid

Fitbit Ace soovib tõsta laste aktiivsusnäitajaid

Foto: Fitbit

Ülemaailmne juhtiv nutikellade ja teiste kantavate seadmete tootja Fitbit tuli sel nädalal turule lastele mõeldud aktiivsusmonitoriga Fitbit Ace. Noortele mõeldud aktiivsuse jälgija muudab vormi saavutamise ja hoidmise lõbusaks ning aitab võidelda laste järjest kahanevate aktiivsuse näitajatega.

8-aastate ja vanemate laste jaoks loodud Fitbit Ace jälgib automaatselt samme, aktiivsusminuteid ja und, sellel on kuni viis päeva kestev aku, reguleeritav dušikindel randmerihm kahes erksas värvis ning see julgustab lapsi aktiivsed olema. Lisaks võimaldab Ace vanematel uue Fitbiti perekontoga rakenduses kontrollida, kellega nende lapsed on ühenduses, et kaitsta oma laste privaatsust ja juhtida nende aktiivsust. Fitbit Ace aktiivsusmonitori on hetkel võimalik endale eelmüügi korras tellida ning poodidesse jõuab Ace 2018. aasta teises kvartalis.

Maailma Tervishoiuorganisatsiooni järgi on laste rasvumismäärad tõusuteel ja kaks last kolmest on iga päev mitteaktiivsed. Fitbiti uue uuringu järgi on enamik lapsevanemaid nõus ja usuvad, et nende lapsed on vähem aktiivsed, kui olid nemad ise lastena. Nad on mures oma laste kaalu, söödava toidu ja aktiivsustasemete pärast, nagu ka laste rasvumise kasvava trendi pärast. Suurem osa lapse­vanemaid tahavad, et nende lapsed oleksid tervemad (84%) ja et nende pered oleksid aktiivsemad (87%). Nutiseadmete ja muude ekraanide jälgimine väidetakse olevat suurim väljakutse oma laste tegutsema saamisel ja vanemad otsivad viise, kuidas julgustada tervemat ja aktiivsemat elustiili.

„Kuna laste rasvumismäärad on jätkuvalt tõusuteel, on oluline anda kogu perele võimalus võtta omaks tervislik ja aktiivsem elulaad,“ ütles Fitbiti tegevjuht ja kaasasutaja James Park. „Alustamine ja headest harjumustest kinnipidamine võib olla raske ning me teame oma kogukonna põhjal, et võrgustiku mõjud on inimeste jaoks väga olulised motivatsiooni leidmisel ja hoidmisel. Tuues selle kogemuse perekondadeni, võib see teha tervislikud harjumused saavutatavamaks, muutes selle lõbusaks ja kaasahaaravaks. Me oleme põnevil võimalusest aidata vanematel seada oma lapsed õigele rajale, et kujundada elukestvad tervislikud harjumused, veetes seejuures koos lõbusalt aega.“

„Laste aktiivsusetuse väljakutse ei kao ja hinnatakse, et see muutub nende vanemaks saades vaid hullemaks, langedes peaaegu 40 minutit aastas 9–15-aastaste seas,“ ütles USA riikliku vormisoleku sihtasutuse tegevdirektor Chris Watts. „Hädavajalik on varustada lapsevanemad vahenditega, millega aidata oma lapsi aktiivsemad olema. Fitbiti lahendus pakub enam kui vaid aktiivsuse jälgimise viisi – see aitab kasvatada tervislikke harjumusi varasest east peale, muutes selle lõbusaks ja innustades rohkem liikuma ning andes lapsevanematele võimaluse muuta tervis ja vormisolek perekonna ühiseks asjaks.“

Aidake lastel püsida aktiivsena sellest samas rõõmu tundes

Sellele väljakutsele vastu astumiseks on Fitbit disaininud Ace’i, et julgustada 8-aastaseid ja vanemaid lapsi olema aktiivsemad ja kujundama tervislikumaid harjumusi koos oma perekondadega:

  • Jälgige nende aktiivsust: Aidake lastel leida motivatsiooni liikumiseks, jälgides automaatselt samme, aktiivsusminuteid ja unestatistikat, ning seadke kohandatavad igapäevased sammude ja aktiivsus-minutite eesmärgid. Maailma Tervishoiuorganisatsioon soovitab lastel vanuses 7–17 veeta iga päev 60 minutit füüsiliselt aktiivsena ning haiguste kontrolli ja ennetamise keskus soovitab öösiti magada 9 kuni 12 tundi.
  • Tuletage neile liikumist meelde: Vähendage istudes veedetud aega, seadistades personaalsed meeldetuletused, mis ärgitavad neid väikse helisignaaliga astuma vähemalt 250 sammu igas tunnis, kui nad on diivanil või ekraani ees liiga kaua istunud.
  • Tasustage neid liikumise eest: Julgustage lapsi oma eesmärke saavutama, tasustades neid tähistavate sõnumite ja lõbutsemisega, kogutavate märkidega, mida võib näha Fitbiti rakenduses nende enda (või teie) telefonis.
  • Motiveerige neid väljakutsetega: Lapsed võivad võistelda perekonna või sõpradega (varsti tulemas) igapäevastes ja nädalavahetuse väljakutsetes või perekondlikus võistluses – 5-päevane sammu­väljakutse, mis võimaldab perekonto liikmetel võistelda üksteisega ja püsida motiveerituna (varsti tulemas).

Kaitske oma laste eraelu ja püsige ühenduses

Laste eraelu kaitsmine on alati mõtteis lastevanematel, kes lasevad oma lastel tehnoloogiat kasutada. Sel põhjusel on meie uus Fitbiti perekonto disainitud nii, et on vastavuses internetis laste eraelu puutumatuse kaitse seadusega (COPPA) ja muude kohaldatavate andmekaitseseadustega, võimaldades lastevanematel hallata seda, kellega on nende lapsed ühenduses ja millist teavet nad näevad Fitbiti rakenduses:

  • Lapsevanema vaate seaded: Laseb teil liikuda Fitbiti rakenduses oma vaate ja lapse vaate vahel, et kontrollida tema aktiivsust ja edenemist ning anda oma heakskiit tema sõprade palvetele pereliikmetelt ja sõpradelt (varsti tulemas) ükskõik millal. Ace sünkroniseerib automaatselt enamiku Android- ja iOS-seadmeid; Windowsiga seadmed tulevad varsti.
  • Lapse vaate seaded: Piirab, milliseid andmeid teie laps Fibiti rakenduses näeb, nagu näiteks statistikat, sõprade palveid ja muud.
  • Hoidke ühendust: Tagab, et nutitelefoniga lastel ei jää ükski teie kõne tähele panemata, kuna teavitused on otse nende randmel.

Disainitud laste jaoks

Reguleeritava dušikindla randmerihma ja kuni 5 päeva vastu pidava akuga. Ace on disainitud teie laste eluga sammu pidama ning peab vastu mistahes pritsimistele, vedelike mahaajamistele või tegevustele. Pakkudes 10 ainulaadset kellaplaati ja kahte toredat vahetatavat, elektrisinist ja lillakaspunast rihma, saavad lapsed leida stiili, mis sobib nende ainulaadse isiksusega, ja on motiveeritud kandma Ace’i päeval ja öösel, ükskõik mida nad teevad.

Head Uudised GoodNews