1. Avaleht
  2. Äri
  3. Fotod! Kotuse öölaadal Valgamaal esinesid Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane
Fotod! Kotuse öölaadal Valgamaal esinesid Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane

Fotod! Kotuse öölaadal Valgamaal esinesid Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane

Valgamaal Hargla külas toimunud Kotuse kolmas öölaat meelitas kohale 2900 külastajat.

Kauplejaid ja töötubade läbiviijaid oli 70, ent öölaat ei ole vaid ostlemise koht, see sündmus on palju, tõesti päris palju enamat, kirjutab Monika Rogenbaum.

“Laat on ellu kutsutud, et luua rõõmu ja rahu, ilu ja harmooniat. Et inimestel oleksid hetked, mis võimaldaksid olla hetkes. Siin kohtuvad käsitöö, kohalik toit ja öökontsert, et koos kõlada, et koos helisedes kauaks meelde jääda. Siin muutub suvekuumuses lõõskav päev tasahilju ööpimeduse varjus nõiduslikuks võlumetsaks, mis haarab enda embusesse ja sunnib unustama argikiiruse ja –toimetused. Siia on oodatud mudilased ja elukogenud, pered ja sõpruskonnad, noored ja armunud. Ja nad tulid ja olid, unustasid ja unistasid. Maal teatakse hästi, et kõik on võimalik, kui on julgust uskuda ja soovida, kui on piisavalt pealehakkamist, et proovida ja kui hirm ebaõnnestuda ei jää domineerima. Töökus ja unistus kokku moodustavad tõesti võimsa kombinatsiooni, loovad reaalsust, mis unistuse moodi,” kirjutab ta.

Sihvakatele mändidele sai üles seatud sadu meetreid valguskette, laadaplatsile pandud muidki valgusallikaid. Kaunistusmeeskonna heledates toonides nägemus muutus vilka töö käigus iga päevaga aina nõiduslikumaks illusiooniks. Lõplik punkt sättimisele sai pandud öölaadapäeval, mil külaelanike korjatud janused lillesülemid jagunesid paljude platsil olevate vaaside vahel.

Lummav öölaat tõestas taas, et maal on elu ja lootust, helgust ja valgust. Kontsertelamuse Hargla mustikametsas tõid publikuni seekord Tallinnast tulnud Lauri Saatpalu, temaga kaasas olnud suurepärane Peeter Rebane. Tänulik publik kuulas, laulis ja mõtles kaasa. Ühtehoidmine võttis maad ja laotus laiali. Ning kaugused muutusid ebaoluliseks, jäidki lõpuks tähenduseta.

Head Uudised GoodNews