1. Avaleht
  2. Majandus
  3. FOTOD! Promenaadi majas valmis uue linnasüdame esimene korter
FOTOD! Promenaadi majas valmis uue linnasüdame esimene korter

FOTOD! Promenaadi majas valmis uue linnasüdame esimene korter

Promenaadi maja öine vaade
Foto: Tõnu Tunnel

Moodsaks linnasüdameks areneva Tallinna sadamaala esimene korter valmis Promenaadi majas. Kauneid vaateid ja luksuslikku sisu pakkuva näidiskorteriga on tutvuma oodatud kõik huvilised.

Promenaadi maja terviku moodustavad kolm erinevat, ent üksteise ja keskkonnaga harmoneeruvat maja: Linnamaja, Peremaja ja Kogukonnamaja, millest esimesena valmib Linnamaja. Just seal asub ka huvilisi ootav näidiskorter.

Promenaadi maja korterite müügiga tegeleva Liven Kinnisvara partneri Andres Aaviku sõnul on nii hoone kui korter esimeste külaliste seas tekitanud palju positiivset elevust. Enne, kui inimesed korteri detailidele tähelepanu pöörata jõuavad, valdab neid imestus akendest avanevate vaadete üle. Vanalinn ja rannavärava bastioni rohelus on justkui peopesal.

1
Foto: Tõnu Tunnel

“Promenaadi maja rajamise esimestest hetkedest alates on pööratud erilist tähelepanu sellele, et igast detailist üldmuljeni oleks kõik esmaklassiline,” ütles Aavik. “Seniste külaliste tagasiside kinnitab, et oleme eesmärgi täitnud. Koos vaadetega on tõstetud esile maailma tasemel sisekujundust ja luksuslikku sisustust, vaikust, mida vaatamata asukohale linna südames pakuvad helipidavad aknad, maja südames asuvat valgusküllast siseaatrumi ning mitmed teisi nüansse.”

Foto: Tõnu Tunnel
Foto: Tõnu Tunnel

Promenaadi maja korterite sisekujunduse on loonud sisearhitektid Helen Kolks ja Kristiine Lõuk. Näidiskorteris on lahendused ja materjalid, mida on kasutatakse kõikides Linnamaja korterites. Näiteks kõrged peitehingede ja magnetlukustusega siseuksed, mobiilist juhitav kütte- ja jahutussüsteem, minimalistlikud seinasisesed dušisegistid, kivivann, moodne renntrapp ning saunaga korterites Eesti disainkerised Huumilt.

2
Foto: Tõnu Tunnel

Korterites on Saksa tootja Berkeri pistikute ja lülitite sari, videofonolukk, väga heade heli- ja soojapidavuse näitajatega kolmekordsed puitalumiiniumaknad ning rõdu põrandal väärtuslik lehis.

Promenaadi maja on esimene kortermaja Eestis, kus lisaks kaugküttele kasutatakse maaküttevaiu. Prognoositav kokkuhoid küttekuludelt on selle lahenduse abil 25–30%. Ära kasutatakse ka hoone jahutussüsteemist vabanev soojus, mis tavaliselt õhku paisatakse. Selliste lahendustega on saavutatud korterite energiamärgis tasemel A.

3
Foto: Tõnu Tunnel

“Promenaadi maja on mitmes mõttes unikaalne ning selles on kasutatud Eesti mõistes ainulaadseid lahendusi. Maaküttevaiad, kõrged ja avarad loft-korterid, kolm erilise hõnguga maja,” lisas Aavik. “Kuid olulisim on see, et Linnamajas ning järgmisena ehitatavas Peremajas ja Kogukonnamajas on hea elada. Neis on ruumi ja avarust, isiklikkust ja isikupära. Need harmoneeruvad inimese ja keskkonnaga.”

Promenaadi maja arendaja Capital Milli tegevjuhi Igor Mölderi jaoks tähendab Promenaadi maja ehitamine suurt vastutust, sest see kujundab suuresti kogu piirkonna nägu ja miljööd.

4
Foto: Tõnu Tunnel

“Kõikjal Läänemere ääres on viimaste aastakümnete jooksul suurlinnade sadamaaladest kujunenud inim- ja keskkonnasõbralikud elu- ja töökeskkonnad, mis on elavad, uuenduslikud ja värsked,” lausus Mölder. “Neist ei ole kujunenud mitte ainult linna orgaaniline osa, vaid linna tähtsaim ja silmapaistvaim osa. Olen kindel, et selliseks saab ka Tallinna sadamaala.”

Foto: Tõnu Tunnel
Foto: Tõnu Tunnel

Capital Mill annab olulise panuse sadamapiirkonna kujundamisel Tallinna uueks linnasüdameks. Viimase kahe aasta jooksul on valminud esimese ärihoonena Baltimaades kõrge keskkonnasõbralikkuse sertifikaadi LEED Gold pälvinud Navigator ning sama kõrgete kriteeriumide järgi ehitatud Explorer.

5
Foto: Tõnu Tunnel

Promenaadi maja maa-alune osa on üks, kuid maa peal koosneb see kolmest erineva ilme ja funktsionaalsusega hoonest. Esimesena valmiv Linnamaja on mõeldud eeskätt linnalikku eluviisi nautivatele inimestele. Kogukonnamaja sisehoov toetab kooselu hindavat eluviisi ning Peremaja, nagu nimigi viitab, arvestab enam perede vajadustega.

Promenaadi maja projekt on teostatud arhitektuuribüroos Arhitekt11. Hoone ehitaja on YIT Ehitus.

7
Foto: Tõnu Tunnel

Liven Kinnisvara on värske, ent kogenud tegijate juhitav kinnisvarainvesteeringute juhtimise ja kinnisvaraarenduse alal tegutsev ettevõte. Liven Kinnisvara loob asukohast lähtuvalt parima elukeskkonna, milles vorm järgib funktsiooni, kus hoone suhtub austusega ümbritsevasse ning peegeldab moodsat esteetikat. Liven panustab projekti ettevalmistamisse vähemalt sama palju energiat kui selle teostamisse, suheldes partneritega ausalt ja selgelt.

8
Foto: Tõnu Tunnel

Capital Mill asutati 2008. aasta alguses eesmärgiga korraldada investeeringuid Balti riikides asuvatesse ärihoonetesse ning suurendada nende väärtust kvaliteetse kinnisvarajuhtimise abil. Ettevõtte asutajateks ning partneriteks on pikaajalise kinnisvara- ja panganduskogemusega meeskond. Capital Milli juhtimise all on arvukalt kõrgelt hinnatuid ärihooneid Eestis, Lätis ja Leedus.

Head Uudised GoodNews