1. Avaleht
  2. Majandus
  3. GOODNEWS ON KOHAL I Mis on peamine ebaedu põhjus ja kuidas seda muuta?
GOODNEWS ON KOHAL I Mis on peamine ebaedu põhjus ja kuidas seda muuta?

GOODNEWS ON KOHAL I Mis on peamine ebaedu põhjus ja kuidas seda muuta?

Iga inimene müüb absoluutselt iga päev midagi. “Müük ei ole amet, müük ei ole karjäär. Müük on eluviis ja heaolu saavutamise oskus. Müük on olemuselt iga mõtte edasikandmine ja vahetamine. Sa võid väita vastupidist, aga see ei muuda fakti, et sa oled iga päev müügiinimene,” mindset coach Karmo Kivi.  

Sa võid väita vastupidist, aga see ei muuda fakti, et sa oled iga päev müügiinimene.

Peamine ebaedu põhjus ei ole kapitali puudus

Sõnaraamatu järgi on müümine tegevus, millega veenda või mõjutada teist osapoolt midagi heaks kiitma või tegema. Kivi, kes korraldab “Kõik on müük” koolitust, selgitab, et peamine ebaedu põhjus ei ole mitte kapitali puudus, vaid võimetus müüa oma ideid teistele inimestele.

Mida me teeme hommikust õhtuni? Veename abikaasat mõnda mõtet heaks kiitma, veename last, et ühte või teist tegevust on tema enda huvides teha. Sama juhtub töö juures – me peame läbirääkimisi oma töökaaslastega, koostööpartneritega, võimalike uute klientidega, tööandjaga palgatõusu saamiseks.

Ka meis endis on justkui kaks inimest ehk osapoolt – ratsionaalne ja emotsionaalne. Tegeleme, mõjutame ka iseennast iga päev tegema tegevusi, mida teame, et on vajalik teha, et saada paremaid tulemusi, aga…

Kivi rõhutab, et see kõik on müük. Ärkamisest uinumiseni. “Sa saad ka teenustasu, mis ei pruugi alati olla küll rahaline. Sinu oskus teisi veenda ja mõjutada soovitud suunas määrab sinu elu kvaliteedi ehk sissetulekud ja suhted!” rõhutab ta.

Sinu oskus teisi veenda ja mõjutada soovitud suunas määrab sinu elu kvaliteedi ehk sissetulekud ja suhted!

Selleks, et saada paremaks “müügis”, pead aru saama:

  • Kes sa ise oled
  • Mis on see, mis sind inspireerib ja motiveerib
  • Mis on oluline teise osapoole jaoks
  • Mis on “müügi” peamist 6 etappi, mis tagavad soovitud tulemuse (nii reaalsete toodete, teenuste kui ideede müügis)
  • Mõistma, kuidas maailm töötab, milliseid printsiipe jälgida
  • Kuidas tekivad maksimaalsed tulemused ja mida selleks teha
  • Mis on hoiak, millest see koosneb
  • Kuidas muuta hoiakut, kui soovid tulemusi tõhusalt ja järjepidevalt parandada

Minapilt ja hoiak – neid muutes muudad ka oma elu

Minapilt ja hoiak on Kivi sõnul kõige olulisemad punktid, sest just need on meie suurimad eduvõimalused ja suurimad takistuskivid. Kui sa ütled, et miski ei ole võimalik, sead endale ise piirid.

Kivi selgitab, et minapilt on see, kuidas sina iseennast näed. Edukas inimene on see, kes teab, mida tahab ja liigub iga päev selle suunas.

Et vabastada kogu energia ja jõud, mis meis peitub, on Kivi sõnul vaja mingit eesmärki, mis oleks põletav. “Sa ei saa seda, mida sa tahad. Sa saad seda, mida sa oled,” märgib ta.

Hoiak on mõtted, tunded ja tegevused ning kui muudad oma hoiakut, muudad ka oma elu. Sinu hoiak ellu määrab ära elu hoiaku sinusse. Kivi soovitab järele mõelda, milline on sinu hoiak ja kas see toetab sinu kasvu ja eesmärke?

Sa ei saa seda, mida sa tahad. Sa saad seda, mida sa oled!

Rohkem infot leiab Facebookist

Head Uudised GoodNews