1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Hea uudis väikeettevõtjatele! Väikeettevõtlusega on järgmisel aastal lihtsam tegeleda
Hea uudis väikeettevõtjatele! Väikeettevõtlusega on järgmisel aastal lihtsam tegeleda

Hea uudis väikeettevõtjatele! Väikeettevõtlusega on järgmisel aastal lihtsam tegeleda

Täna võttis Riigikogu vastu seaduse, mis võimaldab edaspidi luua ettevõtluskonto. See tähendab, et kuni 25000 eurose aastakäibe puhul puudub väikeettevõtjal raamatupidamise kohustus.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin sõnas, et ettevõtluskonto loomine on valitsuse üks sammudest parema ettevõtluskliima loomiseks. „See on otsus, mis loodetavasti annab tõuke paljudele neile, kes on kaalunud ettevõtlusega tegeleda, kuid pole seda keerulise bürokraatia tõttu julgenud teha,“ leidis Stalnuhhin.

Rahanduskomisjoni esimees sõnas, et ettevõtluskonto aitab parandada ka maksukäitumist, sest annab juba tegutsevatele inimestele lihtsalt ja väikese ajakuluga võimaluse maksta kogumispensionit ja sotsiaalmaksu, mis tähendab, et ta saaks ka ravikindlustuse kui teenib vähemalt 1300 eurot tulu kuus. „Võib eeldada, et inimesed, kes müüvad laatadel või kas või sotsiaalmeedias kaupa, kasutaksid hea meelega ettevõtluskonto loomise võimalust,“ ütles Stalnuhhin.

Riigikogulane selgitas, et ettevõtja, kelle aastane käive on kuni 25000 eurot saab krediidiasutuses avada ettevõtluskonto, kus majandustegevuse käigus laekuvad summad maksustatakse ning kontol vastavalt ka broneeritakse, ilma keerulise raamatupidamise kohustuseta ettevõtjale.

Monika Kuzmina Peatoimetaja