1. Avaleht
  2. Toode
  3. HEAD NIPID! Kuidas võtta viimast LG G4 kaamerast: nipid fotograaf Colby Brownilt
HEAD NIPID! Kuidas võtta viimast LG G4 kaamerast: nipid fotograaf Colby Brownilt

HEAD NIPID! Kuidas võtta viimast LG G4 kaamerast: nipid fotograaf Colby Brownilt

LG_G4-2Maailmas on hetkel kasutusel üle 5,2 miljardi mobiiltelefoni ning umbes 83 protsenti neist on varustatud kaameraga. Tööstuse analüütikud usuvad, et 2015. aastal tehakse telefonidega rohkem kui triljon pilti. Suurenenud kättesaadavus ning järjest paremaks muutuv tehnika annab miljonitele nutitelefonide omanikele vabaduse jäädvustada pilte igal pool ja igal ajal.

Üks LG G4 kõige erilisemaid omadusi on kaamera. Et näidata selle 16 megapikslise kaamera ja F1.8 objektiivi suutlikkust, tegi LG koostööd maastikufotograaf Colby Browniga, kes oli G4 võimekusest nii vaimustuses, et võrdles seda koguni oma profivarustusega. Ta tõi välja G4 põhiomadused, mis eristavad seda teistest nutitelefonide kaameratest:

1. F 1.8 objektiiv

LG_G4-1Alles hiljuti jäid nutitelefonide kaamerad kaugele maha edasijõudnud peegelkaameratest, eriti kui oli vaja pildistada väheses valguses. Öösel või hämaras tehtud pildid ei suutnud täpselt objekte jäädvustada isegi välguga. Profifotograafid kasutavad aga nutikaid objektiive, mis suurendavad ava, et teha heledamaid fotosid. G4 kaamera objektiivi ava suurus on F1.8, mis on hetkel kõige rohkem valgust läbi laskev nutitelefoni objektiiv maailmas ning mis astub veidi isegi professionaalide kasutatavate objektiivide kannale.

Naturaalset valgust püüdes ei sulata G4 F1.8 objektiiv valgusallikaid ühte, see tähendab, et valgusallikad on selgelt defineeritavad isegi hämaras. Suure avaga G4 objektiiv vähendab ka fotograafide vajadust kunstvälgu järele, eemaldades kunstliku heleduse ja jättes fotodele naturaalsema välimuse. Oma heledama objektiiviga aitab G4 ka amatöörfotograafidel jäädvustada profitasemel pilte.

2. Manuaalrežiim

LG_G4-3LG G4 kaamera ei ole ainult kvaliteetne vaid annab piisavalt vabadust ka kasutajatele. Selle manuaalrežiimis saab seadistada valge tasakaalu, ISO, säriaega, manuaalfookust ning särikompensatsiooni. Eksperdi käes saab G4 kaameraga teha tõeliselt erilisi fotosid. Manuaalrežiim annab fotograafidele ka võimaluse valida oma piltidele RAW või JPEG formaadi.

Erinevalt teistest manuaalrežiimiga kaamerarakendustest aitab G4 kasutajatel paremini seadistada ka särisimulatsiooni tasemeid. Kui seadistatakse ISO või säriaega, muutub ka pilt ekraanil heledamaks või tumedamaks, et kasutaja näeks, milline pilt tuleb. Lisaks on LG oma kaamerarakenduse üles vasakusse nurka lisanud ka histogrammi ja valgusemõõtja, mis aitab kasutajat manuaalrežiimis piltide seadistamisel.

3. Color Spectrum Sensor

Paljud nutitelefoni kaamerad ei võimalda seadistamist hämarates valgusoludes ning seega ei tee ka pimedas väga häid fotosid. LG G4 lahendas selle probleemi täiustades värvispektri sensorit Color Spectrum Sensor. Kui kasutaja teeb pilti öösiti või hämaras, ei suuda kaamera teha vahet õigetel värvidel ega objektidel. Kuid G4 sensor tagab, et fotod näevad alati head välja, olenemata valgusoludest.

4. OIS 2.0

LG G4 hämaras valguses pildistamise võimekust täiendab ka LG optiline pildistabilisaator, mis aitab kasutajatel teha teravaid ja elvaid pilte. Tavaliselt, kui kaameraga pimedas pildistada, pikendab see säriaega, et lasta läbi rohkem valgust. Selle pikema säriaja jooksul aga võib ka kõige väiksema liigutuse puhul jääda udune pilt. OIS 2.0 aitab värisevat pilti stabiliseerida ning seeläbi selgemaid pilte saada.

Enamik fotograafe ei suuda oma kaamerat piisavalt paigal hoida, et häguvaba pilt saada, kui kaamera säriaeg on pikem kui 1/60s. Kuid OIS 2.0 abil teeb G4 selgeid pilte isegi 1/4s säriaja juures.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews