1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Hobby Hall töötab nüüd eestlaste loodud platvormil
Hobby Hall töötab nüüd eestlaste loodud platvormil

Hobby Hall töötab nüüd eestlaste loodud platvormil

Alates suvest töötab mullu Hansapostiga ühinenud Soome legendaarne veebikaubamaja Hobby Hall Eesti IT-firma Finestmedia loodud platvormil, tänu millele saavad põhjanaabritest veebiostlejad nautida senisest ligi kümme korda laiemat kaubavalikut.

Hansaposti asutaja ja juhatuse liikme Taavi Rajuri sõnul on Eesti suurim e-ostukeskkond teinud viimaste aastatega läbi suure arenguhüppe, tänu millele on platvorm muutunud oluliselt tõhusamaks ja äri tulusamaks: „Hansaposti e-poes müüdavate toodete valik on kasvanud varasemaga võrreldes ligi kümnekordseks ja aidanud meil paari aastaga käibe sisuliselt kahekordistada. Hansaposti ja Lätis samal platvormil töötava Xneti edukas kogemus lõi hea pinnase Hobby Halli ostukeskkonna põhjalikuks upgrade’iks.“

„Ühine platvorm aitab kaasa sellele, et kaubavalik nii Eesti, Läti kui ka Soome lehel täieneb iga päev,“ lisas Taavi Rajur.

Finestmedia veebikaubanduse juhtivkonsultandi Martin Londi sõnul on Hansaposti platvormi kasutuselevõtmine Soomes olnud keeruline, kuid inspireeriv ülesanne. Ligi aasta aega kestnud arendustööde käigus viidi Hobby Hall keskkond üle Episerveri platvormile, integreeriti Soome logistika-, tarne- ja dropship-partnerid, lokaliseeriti tootereeglid, tarnetsoonid ning loodi toimivad makse- ja järelmaksu lahendused. Lisaks migreeriti andmed ja SEO.

„Hansaposti leht vahendab tooteid enam kui 160 tarnijalt, kes saadavad platvormile igal aastal umbes 810 000 toodet,“ rääkis Lond.

Hobby Hall ja Hansapost ühinesid möödunud aasta märtsikuus, mil ühinemislepingu kohaselt soetas Eesti suurim veebikaubamaja Hansapost 46 protsenti Soome kaubandusettevõttest. Loodud ühendettevõttest kuulub 46 protsenti Soome pereettevõttele SGN Group ja 8 protsenti Four P&P Consulting OY-le. 1992. aastast Eestis tegutsenud Hobby Hall lahkus Eesti turult 2009. aastal, mil otsustati keskenduda äritegevusele Soomes.

Finestmedia on 100 protsenti Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mille peakontor asub Tallinnas ja tütarettevõte tegutseb Gdanskis. Ettevõtte meeskond on enam kui 100-liikmeline. Ettevõte teenindab erinevaid organisatsioone juba ligi 20 aastat.

Head Uudised GoodNews