1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Iglucraft rajab Viljandimaale uue tootmishoone
Iglucraft rajab Viljandimaale uue tootmishoone

Iglucraft rajab Viljandimaale uue tootmishoone

Iglucraft rajab Viljandimaale uue tootmishoone – kui seni valmis aastas ligi 250 maja ja sauna, siis laienemise tulemusena saab neid järgmise aasta jooksul kokku panna juba 500.

Kui 2019. aastal müüs ettevõte 51 sauna ja 93 väikemaja, siis praeguseks on selle aastaga müüdud 168 sauna ja 130 väikemaja. Juba 2021. aprilli lõpuks oli saunade tootmine aasta lõpuni välja müüdud. Ooteajad venisid pikaks ja see tingis olukorra, kus maju oli veel saada, aga saunade tellimisega muutusid järjekorrad üha pikemaks.

“Kui varasemalt oleme alati püüdnud enne saunamüügihooaega toota piisavat varu ka lattu, siis sel kevadel olime silmitsi olukorraga, kus meil ei olnud enam endal näidistki, mida kliendile näidata. Kuna saunade näol on sageli tegu emotsiooniostuga, siis klient pöörab lihtsasti selja, kui kuuleb juba veebruaris tellides, et jaanipäevaks ta sauna ei saa. Pidime midagi ette võtma,” selgitas ettevõtte tegevjuht Priit Kallas.

Sellest tulenevalt võttis ettevõte vastu otsuse ehitada uus tootmishoone. Kuna aga selle ehitamine võtab omajagu aega, lahendati olukord ajutiselt olemasoleva tootmise laiendamisega, mille abil on tänaseks saavutatud vajalik tootmisvõimekus.

Kallase sõnul ei ole nende tootmise loogikat silmas pidades võimalik tõsta tootmismahtu näiteks 30%, vaid seda tuli kahekordistada. Vaatamata sellele, et tooted on käsitöö ning iga laast paigaldatakse käsitsi ja ükshaaval, siis tootmine toimub ikkagi liinis – seega oli efektiivsuse ja hinnataseme säilitamiseks parim lahendus panna uus liin olemasoleva liini kõrval tööle.

“Laiendus viis tootmisvõimekuse uuele taseme – tootmine ja meeskond kahekordistus, toimub juba uue meeskonna väljakoolitamine ja kui uus tootmishoone saab valmis, siis jääb üle ainult uude kohta kolida. Uus tootmishoone saab olema energiasäästlikum, kaasaegsem ja väiksema ökoloogilise jalajäljega,” kirjeldas Kallas. Hetkel on valmimas tootmishoone detailplaneering ja käivad otsingud ehitaja leidmiseks.

Head Uudised GoodNews
tags: